Fotoreport: Prague Coffee Festival nabídl nekončící ochutnávky kávy, workshopy i latté art

Fotoreport: Prague Coffee Festival nabídl nekončící ochutnávky kávy, workshopy i latté art 

O víkendu 12. a 13. října se uskutečnil již 8. ročník největšího kávového festivalu v České republice Prague Coffee Festival. Ve čtyřech halách Pražské tržnice v Holešovicích jste mohli ochutnat vynikající kávy od více než padesáti tuzemských i zahraničních pražíren a kaváren, zúčastnit se četných workshopů, přednášek a cuppingů či pozorovat soutěž v latté artu.

Díky téměř letnímu počasí si návštěvníci mohli vychutnávat tu pravou pohodu u šálků kávy uvnitř i venku. V halách 11 a 11A se na pěti různých espresso barech a šesti brew barech během víkendu vystřídali zástupci českých i zahraničních pražíren a kaváren, kteří návštěvníkům nabídli ty nejlepší kávy z celého světa.

Prague Coffee Festival 2019. Foto: Andrea Morkusová

Káva se ochutnávala nejčastěji ve formě espressa, cappuccina a nejrůznějšími způsoby připravené filtrované kávy, ale na přání jste mohli dostat téměř cokoliv, třeba stále oblíbenější flat white nebo alkoholické kávové koktejly. K vyzkoušení lákalo i snoubení chutí a vůní kávy s brusinkovým marshmallow nebo polomáčenou sušenkou.

Mezi halami na návštěvníky čekaly stánky s občerstvením, sezení se stoly i palety vyzývající k odpočinku. K vidění tu byla i ukázka pražení kávy či představení tradiční indonéské kultury

Prague Coffee Festival 2019. Foto: Andrea Morkusová

V hale 17 probíhaly po celé dva dny výukové workshopy sedmi způsobů přípravy filtrované kávydrip, aeropress, kalita, chemex, moka, džezva a frenchpress. Díky neustálému opakování a krátkému formátu workshopů se skupinky přihlížejících plynule střídaly a bez problémů se tak dostalo na všechny zájemce

Velký zájem byl i o senzorický workshop zaměřený na nejrůznější chutě a vůně kávy, které jste si při něm mohli doslova na vlastní chuťové a čichové buňky vyzkoušet. V prvním patře haly 17 probíhaly pod odborným vedením i oblíbené cuppingy –  profesionální degustace kávy, v hale 19 běžela po oba dny série přednášek na nejrůznější kávová témata.

Prague Coffee Festival 2019. Foto: Andrea Morkusová

Z doprovodného programu nechyběla tombola, jejíž výtěžek poputuje kávovým farmářům v Ugandě, workshopy kávového letteringu a kaligrafie, charitativní tattoo happening, DJ či oblíbený milk battle – soutěž v latté artu, neboli kreslení mléčnou pěnou do kávy.

Na speciálních stáncích byly k zakoupení nejen prezentované kávy, ale i nejrůznější další doplňky a vychytávky z kávového světa či letošní vydání Knihy kaváren, která své majitele zavede nejen textem, ale i doslova do 40 zajímavých kaváren z různých koutů České republiky.

Úvodní foto: Andrea Morkusová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Pražská holešovická tržnice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!