Hudební novinky, týden 42: irská party s Pipes and Pints, Vanessa Mae i narozeniny Hany Hegerové

Hudební novinky, týden 42: irská party s Pipes and Pints, Vanessa Mae i narozeniny Hany Hegerové 

Se začátkem nového týdne pro vás máme i aktuální přehled hudebních akcí, které byste v něm mohli navštívit. Vybírat můžete z jazzových koncertů, rockových show i klasiky.

Delvon Lamarr Organ Trio v Jazz Docku

V úterý zahraje v příjemném prostředí pražského jazzového klubu na smíchovské náplavce americké varhanní trio Dellvona Lamarra.ze Seattlu do Jaz Docku přivezou pořádnou dávku soulu, jazzu a R’n’B. Hráč na Hammondovy varhany vystoupí s triem ve stylu Jimmyho Smithe, Jimmyho McGriffa a Jacka McDuffa, vrací se tak spolu s kytaristou a bubeníkem k hudbě 50. a 60. let.

Pipes and Pints v Roxy

Česká kapela s irským zpěvákem Pipes and Pints představí ve středu v pražském klubu Roxy svou novou desku The Second Chapter, se kterou už vystoupila třeba v Brně. Fanoušci jejich našlapaného celtic rock’n’rollu by si proto tuto událost neměli nechat ujít. Kapela svým novým albem otevírá novou kapitolu své existence a definitivně potvrzuje novou sestavu.

Heather Nova v Lucerna Music Baru

Tuto středu 16. října představí jemná písničkářka z Bermud Heather Nova už čtvrt století po svém úspěšném průlomovém albu Oyster v pražském Lucerna Music Baru album nové, nazvané opět poeticky Pearl. Nová deska obsahuje jedenáct skladeb nahraných v Youthově studiu v horách ve Španělsku a kvalitou se blíží tomu nejlepšímu, co kdy hudebnice vytvořila. Mezi její prvotinou a novinkovým albem vydala celkem osm desek, které byly kladně hodnoceny kritikou a nadšeně přijaty jejími fanoušky.

Vanessa Mae v O2 areně

Ve čtvrtek si přijďte užít velkolepý koncert do pražské O2 areny, při kterém se o program postará světově proslulá houslová virtuoska Vanessa Mae. Přijede tam po pěti letech, kdy české publikum nadchla společně s tenorem Josém Carrerasem. Hudebnici známou svou náročností a precizností také mnozí řadí mezi nejkrásnější lidi na světě. Na aktuálním turné se zastávkou v Praze představí to nejlepší ze své hudební kariéry, s sebou přiveze  kapelu a doprovodí ji český smyčcový orchestr a osm tuzemských zpěváků. K tomu přibude i vizuální show, na které se podílela sama Mae. Už ve středu si Vanessu Mae můžete poslechnout i v brněnské hale Rondo.

Vladimir Spivakov a moskevští virtuosové v Obecním domě

Příznivci klasické hudby a zejména houslí by neměli zmeškat páteční koncert ruského houslisty a dirigenta Vladimira Spivakova spolu s jeho proslulým komorním orchestrem. Do Prahy se vydají v rámci oslav 40. výročí existence tohoto tělesa Virtuosové Moskvy. V programu koncertu zazní díla Luigiho Boccheriniho, Wolfganga Amadea Mozarta, Ástora Piazzolly a dalších skladatelů.

Hudební oslava narozenin Hany Hegerové ve Foru Karlín

Legenda česky provedeného šansonu Hana Hegerová oslaví tuto neděli 88. narozeniny. Oslavit je s ní přijdou další hvězdy české a slovenské hudební scény do Fora Karlín a i vy u toho můžete být. Koncert bude mít i reprízu, a to hned další den v pondělí. Těšit se můžete na Lucii Bílou, Lenku Filipovou, Jitku Molavcovou, Ondřeje Rumla a mnohé další, kteří předvedou největší hity z repertoáru Hany Hegerové.

Foto: Connolly Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!