Design a móda ovládnou v říjnu Prahu. Blíží se Designblok´11, letos navíc obohacený o Dreft Fashion Week!

Design a móda ovládnou v říjnu Prahu. Blíží se Designblok´11, letos navíc obohacený o Dreft Fashion Week! 

Designblok se koná první říjnový týden ve dnech 4.-9.10.2011. I letos si klade za cíl představit design světové úrovně široké veřejnosti, a tak se opět můžeme těšit na nejlepší designérská studia, designéry, nejlepší obchody s designem, interiérem a módou, školy a instituce. O tom, že se Designblok neustále vyvíjí, svědčí i jeho rozšíření o Dreft Fashion Week, a tak se i milovníci módy konečně dočkají svého týdne módy.

Třináctý ročník přináší celkem 220 prezentací, výstav a přehlídek na více než 59 místech po celé Praze. Mezi účastníky naleznete 94 nejlepších obchodů s designem, interiérem a módou, 18 módních návrhářů a na 89 designérských studií, designérů, škol a institucí.

Superstudia, do kterých se bude letos Designblok  soustředit, jsou oproti minulému ročníku dvě, každé je úplně jiné,ale obě jsou samy o sobě velmi zajímavá!

První, zaměřené především na interiérový design,  bude v nové kancelářské budově Futurama ve Futurama Business Parku v Karlíně přímo na stanici metra Invalidovna. Jedná se o velmi zajímavou budovu, která jako jediná v České republice vlastní ekologický certifikát Breem a jejímž majitelem je společnost Erste Group Immorent.

Druhým Superstudiem bude Šporkovský palác v Hybernské ulici. Bude věnován především módě, šperku, módním doplňkům a aktivnímu životnímu stylu. Budovu tohoto Supertsudia Designbloku zapůjčily České dráhy.

Designblok 2011 ovládne opět celé město a pořadatelé program již tradičně rozdělili do několika zón.

Zóna Staré a Nové město

V samém centru města se tento rok prezentuje galerie Dvorak sec contemporary se speciální výstavní expozicí, která  vznikla ve spolupráci s galerií Křehký a která představuje konfrontaci volného umění s art designem v prestižním prostoru galerie současného umění.

V galerii Rudolfinum pak bude k vidění výstava Treasure Hunt, která představuje aktuální projekt ateliéru K.O.V., vedeného Evou Eisler na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Studenti v ní představují výsledky své práce se dřevem, ve které se vyrovnávali s tématem dětských vzpomínek.

Simple Carollinum Concept Store ve svém showroomu spojí luxusní módní značky s výstavou nové kolekce Metropolis od renomované španělské porcelánky Lladró.

Galerie České spořitelny přinese Designblok Selection, aktuální výběr toho nejlepšího od předních českých výrobců z oblasti nábytku a bytových doplňků.

Nové kolekce ukáží butiky Denisy Nové, Kláry Nademlýnské, také Liběny Rochové, Taťány Kovaříkové , Timoure et group a dalších. V centru města se dále prezentují ESCADA, FREY WILLE, Pietro Brunelli Milano a další.

V zóně návštěvníci naleznou také Superstudio Šporkovský palác, ve kterém se mimo jiné odehraje výstava Velký atlas světa zaměřená na ekologii ve spolupráci s Hnutím DUHA a Evropskou komisí, a Obecní dům, hlavní dějiště módních přehlídek a prezentací Designblok Dreft Fashion Weeku.

Zóna Karlín

Karlínská čtvrť letos nabídne např. prezentaci nové kolekce Hansgrohe - Axor Bouroullec, která se odehraje v showroomu Vitra.

Na pozvání společnosti Vitra přijede londýnské studio Barber Osgerby, které představí svou práci a také novou židli Tip Ton. Chybět nebudou novinky a souhrn dosavadní tvorby z dílny Inveno Reného Šulce pro mminterier, a Rony Plesl ukáže výsledky své spolupráce s firmou Lasvit.

Druhé letošní Superstudio Futurama pak návštěvníci najdou vedle historické budovy Invalidovna.

Zóna Holešovice

Holport, továrna na design otevře brány do showroomu Kartell Flag Store, který ukáže novou kolekci designérů Philippe Starcka a Patricie Urquioly, a Konsepti s konceptem „Successful living from Diesel with Moroso“.

Galerie Křehký přinese prodejní výstavu Tableware s novinkami Křehký limited edition a s českou premiérou holandské porcelánky Tichelaar Makkum. Slavný holandský designér Richard Hutten pro galerii vytvořil limitovanou edici čtyř-vázy Camoufleur, která byla představena v létě na festivalu Art Designu Křehký Mikulov a nyní bude poprvé k vidění i v Praze.

V galerii DOX se představí Ateliér Jiřího Pelcla se speciální instalací kolekce Luxury Dwelling.

Další lokality

Na dalších místech Prahy jsou k vidění například nejnovější práce studentů VOŠON v Praze, prezentace 3D Office, knihovna materiálů matériO Prague, nebo instalace v Praguekabinet. V DBK se otevře nový Superstore s výstavou Křehký Stories, bude zde k vidění také instalace společnosti Verreum se sklem  předních českých designérů. Kancelářský nábytek ukáže společnost TECHO a výběr nábytku od světových designérů firma STOCKIST.

Designblok Dreft Fashion Week

V rámci 13. ročníku Designbloku bude premiérově představen Designblok Dreft Fashion Week, který splňuje náročné parametry fashion weeku světové úrovně.

Módní přehlídky a instalace se odehrají v exkluzivních historických prostorách Obecního domu, Rezidence primátora hl. města Prahy a Šporkovského paláce. Společně se nám představí světové módní značky jako Hermés, Roberto Coin, Lanvin spolu s našimi významnými návrháři, mezi nimiž nebude chybět Liběna Rochová, Klára Nademlýnská, DenisaNová a další.

Vstupné do Superstudií Designbloku´11

250,- Kč plné vstupné

150,- Kč studenti

100,- Kč hromadné vstupné pro školy

Zdarma děti do 15 let, invalidé

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!