Půvabný jazzový trojlístek zavítá do Prahy. Sérii koncertů odstartuje Andrea Motis

Půvabný jazzový trojlístek zavítá do Prahy. Sérii koncertů odstartuje Andrea Motis  

Jazz, krása a temperament. To spojuje tři výjimečné koncerty, které se uskuteční do konce října. První z nich proběhne již dnes, v pátek 11. října a postará se o něj Andrea Motis se svým Quintetem.

„Každá hraje na jiný nástroj, každá pochází z jiného kontinentu, shodně však sdílejí lásku k jazzovým kořenům a svrchovanou virtuozitu,“ lákají na koncerty třech hudebnic organizátoři, „trojice půvabných hudebnic možná působí étericky, jejich umění má však bytelné základy.“

První z koncertů se uskuteční již dnes, v pátek 11. října na Novoměstské radnici ve Velkém sálu, kde vystoupí půvabná trumpetistka, zpěvačka a skladatelka Andrea Motis se svým Quintetem. Druhý z koncertů proběhne 30. října a ujme se ho chilská saxofonistka Melissa Aldana. Spolu se svým Quartetem zahraje v kulturním centru Novodvorská.

Na stejném místě a pár dní později vystoupí i malajská kontrabasistka Linda Oh, která dorazí spolu se svým seskupením Linda Oh 4tet. Ve středu 30. října představí svůj nový repertoár společně s původem londýnským saxofonistou Willem Vinsonem, kanadským kytaristou Matthewem Stevensem a newyorským bubeníkem Erikem Doobem.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!