Harlan Coben opět přesvědčil, že je mistrem záplatek

Harlan Coben opět přesvědčil, že je mistrem záplatek95%

Harlan Coben opět dokázal, že je mistrem svého řemesla. V novince Na útěku otevřel hned několik dějových linek, které do sebe postupně – i když se to zdá na první pohled nemožné – perfektně zapadn

Harlan Coben ve svém nejnovějším thrilleru Na útěku perfektně zničí dokonalou rodinu. Hlavní hrdina Simon svou dceru Paige nepoznává. Je na drogách, zfetovaná, vyděšená a v problémech. Rád by jí pomohl, jenže mu uteče. Rozhodne se tak po ní pátrat na vlastní pěst. . Svým rozhodnutím se však dostává do nebezpečného prostředí, a čím více se přibližuje pravdě, tím více je ohrožen také na vlastním životě.

Sklonil se, přesvědčil se, že je Gorse mrtvý, a prošacoval mu kapsy.

Příběh odehrávající se mezi drogovými gangy a sektami umožnil Harlanu Cobenovi více popustit uzdy fantazii. Čtenář se dočká stříleček, obchodů s drogami a především perfektně promyšlených zápletek, díky kterým do samotného konce netuší, jak Na útěku dopadne.

Ocenit je pak nutné také prostor, který musel Harlan Coben věnovat rešerším. O pro Spojené státy americké v žádném případně ne neobvyklém prostředí gangového podsvětí si autor knihy zjistil opravdu mnoho a příběhu to jen prospělo. Vyprávění, které se může zdát místy možná až příliš přitažené za vlasy, i díky tomu působí neuvěřitelně reálně.

Autor je mimo jiné také skvělým vypravěčem. Čtenář se díky jeho stylu psaní dokáže do hlavního hrdiny potažmo dané situace dokonale vcítit, čímž pro něj příběh nabývá dalších rozměrů.

Pokud se vám tedy líbily spisovatelovy předchozí knihy, z nichž mezi ty nejúspěšnější patří Cizinec, Nikomu ani slovo či Chybíš mi, určitě si nenechte utéct ani tuto novinku. Harlan Coben totiž opět dokázal, že je mistrem svého řemesla.

Názor informuji.cz: 95%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!