Spolubydlící, kteří se neznají. Originální příběh ztrácející směr

Spolubydlící, kteří se neznají. Originální příběh ztrácející směr65%

Mohou spolu muž se ženou sdílet postel a nikdy se nepoznat? Novinka Spolubydlící nabízí vtipný, avšak ne příliš realistický příběh dvou cizích lidí, kteří spolu začnou shodou okolností bydlet. Příběh autorky Beth O´Leary je netradiční, velmi rychle však odbíhá k zažitým klišé.

Tiffy Moorová shání levné bydlení a Leon Twomey jí ho nabízí. Má však podmínku – on bude v bytě přes den, ona v noci a o víkendech. Ačkoliv se nepotkávají, začnou postupně navazovat skrze vzkazy, které zejména Tiffy nechává všude po bytě, přátelství. A možná něco víc?

Originální myšlenka, která však postupně ztrácí svůj jedinečný nádech. Kniha Beth O’Leary je jednou z dalších, které bychom mohli označit za odpočinkovou četbu, jež ničím nepřekvapí. Od původního námětu se spisovatelka velmi rychle vzdaluje a příběh, který se mohl od jiných vyprávění pro ženy lišit, odplouvá nenávratně pryč.

Připomínám si, že nebudeme skuteční spolubydlící. Nemusíme spolu s Leonem vycházet – nebudeme spolu žít, ne doopravdy…

Autorce se bohužel nepodařilo vyvarovat se zbytečných klišé ani dost nepravděpodobných situací, kterých je v knize hned několik. Bydleli byste snad s někým, o kom vůbec nevíte, jak vypadá?

To však neznamená, že by kniha Spolubydlící patřila mezi ty horší na trhy. Beth O’Leary nabízí čtenáři svojský styl psaní, na který si sice musíte chvilku zvykat, nakonec se vám však pravděpodobně zalíbí. Velkým plusem příběhu je střídání vyprávění z pohledů obou hlavních postav, které čtenáři umožní nejen lépe pochopit, proč se Tiffy nastěhovala k naprostému cizinci, ale také proč je Leon zpočátku, dalo by se říci, až bázlivý. Příště by možná bylo jen záhodno ubrat na obrovském počtu vedlejších postav, které by si možná zasloužili svůj vlastní příběh.

Spolubydlící nepřináší na knižní scénu sice nic nového, kniha je však čtivá a čtenář se nad vtipnými vzkazy Tiffy s Leonem, které si nechávají snad všude, rozhodně pobaví.

Názor informuji.cz: 65%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!