Saxofonista Benny Golson, který si zahrál ve Spielbergově Terminálu, míří do pražského Jazz Docku

Saxofonista Benny Golson, který si zahrál ve Spielbergově Terminálu, míří do pražského Jazz Docku 

Hudební festival Jazz On5 představí v pražském Jazz Docku v úterý 5. listopadu světoznámého jazzmana, amerického saxofonistu Bennyho Golsona, který na smíchovské scéně vystoupí historicky poprvé.

Devadesátiletý hudebník Benny Golson je jedním ze zakladatelů moderního jazzu. Na vývoji tohoto žánru se podílel od raných padesátých let 20. století. Na kontě má více než tři desítky vlastních alb, přes 300 skladeb, z nichž se mnohé, například Killer Joe, Along Came Betty nebo I Remember Clifford, staly tzv. standardy.

Golson v minulosti účinkoval s jazzovými hvězdami světového formátu, jakými jsou Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Clifford Brown nebo John Coltrane. Cameo si střihnul ve snímku Terminál režiséra Stevena Spielberga po boku Toma Hankse.

Jeho specifický styl hry na saxofon, plné tóny a špičkové frázování sól si bude moci pražské publikum užít za doprovodu kapely v čele s klavíristou Antoniem Faraem, který se na hudební scéně pohybuje tři dekády a dříve spolupracoval s významnými osobnostmi jako Marcusem Millerem, Chrisem Potterem nebo Miroslavem Vitoušem.

Vstupenky pořídíte v předprodeji od 600 do 1650 korun.

Foto: archiv Jazz Docku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!