Hudební novinky, týden #41: Vypsaná fiXa s nostalgií, Lindsey Stirling i Chet Faker

Hudební novinky, týden #41: Vypsaná fiXa s nostalgií, Lindsey Stirling i Chet Faker 

Blíží se nový týden a s ním mnoho hudebních příležitostí po celé republice - přinášíme vám jejich výběr!

Pondělí: Vypsaná fiXa v klubu, kde odehrála první koncert

V pondělí 7.10. to bude přesně 25 let ode dne, co tehdy ještě neznámá kapela Vypsaná fiXa měla svůj vůbec první koncert. Stalo se tak v klubu Žlutý pes v Pardubicích, odkud pochází. U této příležitosti se sem teď vrátí a zahrají na svůj první, původní aparát i na nástroje, na které hráli tenkrát. Kromě narozenin se bude slavit i křest nové desky. Koncert je sice vyprodaný, ale naděje umírá poslední, že ano. A navíc – se svým turné budou pokračovat i v dalších městech v příštích týdnech, takže šancí slyšet jejich staré i zbrusu nové songy na živo ještě bude dost!

Úterý: houslistka a zpěvačka Lindsey Stirling v O2 areně

Americká houslistka, zpěvačka, tanečnice i skladatelka Lindsey Stirling se toto úterý zastaví i v Praze. Od roku 2012, kdy vydala své první album, se této elektronické hudebnici podařilo vystoupat až na pozici jedné z komerčně nejúspěšnějších hudebnic posledních let. Elektronickou hudbu spojuje s hrou na housle a vedle svých vlastních skladeb se nebojí ani originálních cover verzí. Stirling vystoupí v O2 areně, takže to bude rozhodně velkolepé.

Středa, pátek i sobota: Lednicko-Valtický hudební festival

do 12. října se konají koncerty klasické hudby v rámci 4. ročníku Lednicko-Valtického hudebního festivalu. Tento týden vás ve středu čeká koncert Cemballisimo, v pátek MAESTRO J. M. SPERGER a v sobotu pak závěrečný galakoncert, při kterém zahraje PKF – Prague Philharmonia v Zámecké jízdárně Valtice spolu se sólisty.

Čtvrtek: Jakub Smolík "60" s hosty v Brně

Ve čtvrtek můžete oslavit 60. narozeniny zpěváka Jakuba Smolíka v brněnském Sono Centru. Sladce laděné písně ocení hlavně něžné duše, jelikož ale v Sonu vystoupí společně s dalšími hudebníky, Ilonou Csákovou, Petrem Kolářem a skupinou Těžkej Pokondr, zaujme tato pozvánka třeba i jiné.

Sobota: Nick Murphy aka Chet Faker v Praze

Tuto sobotu přijede do Prahy vůbec poprvé jeden z nejcharismatičtějších zpěváků mladé generace Nick Murphy alias Chet Faker. Tento australský hudebník natočil hit Gold, který na YouTube vidělo více než 180 milionů sledujících. Letos v dubnu vydal album Run Fast Sleep Naked, na jehož produkci se podílel Dave Harrington ze skupiny Darkside a na níž najdeme i píseň Sanity, ke které nahrál výpravný videoklip. Jeho soulový hlas se pojí s moderními zvuky, což uslyšíte i v sobotu večer v Paláci Lucerna. Jako předskokan vystoupí australský písničkář Cleopold.

Neděle: poprockoví Hooverphonic v Lucerna Music Baru

Belgická poprocková formace Hooverphonic přijede v neděli 13. října znovu do Prahy. Mají za sebou už deset studiových alb, poslední z roku 2018 nese název Looking for Stars. Loni taky vystřídali zpěvačku, i v Lucerna Music Baru tedy uslyšíte zpívat Luku Cruysberghs. Začátek koncertu je hlášen na 21. hodinu.

Nové desky: Dymytry a Mňága

Tento týden chystá vydání nové desky skupina Dymytry. Jejich páté řadové album Revolver doplní i podzimní turné. Taky Mňága a Žďorp vydávají nové album s názvem Třecí plochy. Toto v pořadí 14. album skupiny obsahuje 12 písní a otvírákem je předělávka písničky Je to nejistý od J.A.R.

Foto: The Morning Sun

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!