Knižní série Hunger Games se vrací. Vznikne i nový film

Knižní série Hunger Games se vrací. Vznikne i nový film  

Suzanne Collins, autorka populární trilogie Hunger Games, připravuje další knihu. Nový, čtvrtý díl slavné série se tentokrát bude odehrávat celých 64 let před událostmi, se kterými autorka seznámila čtenáře v první knize. Novinka by se měla dočkat i filmového zpracování.

Román, jehož název v současné době ještě není známý, vyjde 19. května 2020 a bude volně navazovat na předchozí díly. V tiskovém prohlášení autorka uvedla, že děj poslední knihy série bude zasazen do doby po neúspěšném povstání v Panemu. Příběh se začne odehrávat v den sklizně při příležitosti 10. Hunger Games.

„Ústředním motivem knihy bude zkoumání stavu přírody, velká část příběhu bude věnována také tomu, jací jako lidé jsme a co vnímáme jako nutné pro to, abychom přežili. Období rekonstrukce, označované jako Temné dny, kdy se Panem pokouší znovu postavit na nohy, poskytuje úrodnou půdu pro postavy, které se budou s těmito otázkami zabývat a budou si tak utvářet svůj vlastní názor na to, co znamená lidskost,“ prozradila o připravované knize samotná Collins.

Woody Harrelson, Josh Hutcherson, and Jennifer Lawrence ve filmu The Hunger Games: Síla vzdoru, Fotografie: Murray Close - © 2013 - Lionsgate

Vzhledem k časovému ukotvení se tak s hvězdami předchozích knih - Katniss, Peetou nebo Galem, s největší pravděpodobností nesetkáme. Nicméně svoji roli by v připravované novince mohli hrát alespoň dvě vedlejší postavy Mags a Prezident Snow.  

Na své si přijdou i fanoušci filmového zpracování série. Studio Lionsgate, které má na svědomí všechny předchozí díly, s Collins už nyní úzce spolupracuje. „Jako hrdý domov filmů Hunger Games se nemůžeme dočkat, až bude nová kniha Suzanne Collins publikována. Během psaní jsme s ní komunikovali a těšíme se na úzkou spolupráci při tvorbě filmu,“ uvedl předseda studia Joe Drake.

Fotografie: Murray Close - © 2014 - Lionsgate

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!