Sandra vrátila Prahu do osmdesátek s plnou vervou. Poklonu jí přišel složit i Jágr

Sandra vrátila Prahu do osmdesátek s plnou vervou. Poklonu jí přišel složit i Jágr90%

Do Česka potřetí zavítala německá zpěvačka Sandra, která se svými popovými písněmi ve druhé polovině osmdesátých let bořila hitparády. V pátek večer si ji poslechli fanoušci ve velkém sále pražské Lucerny, mezi nimiž nechyběl ani hokejista Jaromír Jágr.

Sedmapadesátiletá zpěvačka Sandra Cretu, která v umělecké branži používá pouze své křestní jméno, se na scéně pohybuje od roku 1979, kdy se stala součástí dívčího tria Arabesque. V té době už za sebou měla první vlastní píseň Andy mein Freund, kterou nazpívala ve věku čtrnácti let.

Sandra ve vyprodané Lucerně. Foto: Marián Juskanin

Po rozpadu kapely se v roce 1984 rozhodla pro sólovou dráhu, o rok později slavila úspěch s hitem (I’ll Never Be) Maria Magdalena z debutové desky The Long Play, který se v několika státech vyšplhal do čela žebříčků. Za svou kariéru vydala celkem deset studiových alb i několik kompilací.

Sandra ve vyprodané Lucerně. Foto: Marián Juskanin

Právě svou nejznámější nahrávkou zahájila krátce po devatenácté hodině vystoupení ve vyprodané Lucerně. Páteční repertoár tvořily vesměs klasiky z éry před třemi dekádami.

Neopomněla však ani novodobé skladby Infinite Kiss či Maybe Tonight ze své poslední desky, na které publikum reagovalo poněkud vlažněji. Naopak při svém ikonickém coveru písničky Everlasting Love, In The Heat Of The Night nebo Hi Hi Hi značně rozproudila krev dokonce i pánskému osazenstvu.

Sandra ve vyprodané Lucerně. Foto: Marián Juskanin

Songy většinou krátce uvedla do kontextu a u protiválečné Hiroshima zmínila, že by se v nic podobného už nemělo opakovat. Po pódiu se pohybovala a tancovala spíše decentně, úměrně svému věku, který ale umí nosit s noblesou, což dokázala také při zpívání ve výškách. Sandřin hlas zněl stále stejně nevinně jako v jejích hudebních začátcích.

Jaromír Jágr přišel zpěvačce Sandře složit poklonu. Foto: Marián Juskanin

Publikum, které téměř vůbec nemusela vybízet k zapojení, ji po devadesátiminutovém koncertu odměnilo mohutným aplausem. Na stage se objevil přítomný hokejista Jaromír Jágr a předal zpěvačce kytici.

Moderátorka večera Lucie Křížková na závěr oznámila návrat další hvězdy osmdesátek, britské interpretky Bonnie Tyler, která se v březnu 2020 představí v Praze a Příbrami.

Foto: Marián Juskanin

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!