Eric Clapton přiveze v květnu potřetí svou vynikající hru na kytaru i hity do Prahy

Eric Clapton přiveze v květnu potřetí svou vynikající hru na kytaru i hity do Prahy 

Eric Clapton, britský zpěvák a jeden z nejlepších kytaristů na světě, přijede po sedmi letech koncertovat do Prahy. V O2 areně ho budou mít fanoušci možnost vidět 29. května příštího roku.

Anglický hudebník Eric Clapton se v květnu vrátí do pražské O2 areny. Jeden z nejvychvalovanějších bluesových kytaristů sem přijede po sedmi letech a zahájí tak evropské turné, které v červnu zakončí v Moskvě. Claptonovu doprovodnou kapelu budou tvořit jeho dlouhodobí spoluhráči: americký baskytarista Nathan East, kytarista Doyle Bramhall II, klávesáci Paul Carrack a Cheis Stainton i dvě vokalistky.

Eric Clapton v České republice hrál jen dvakrát, poprvé tomu bylo roku 2006 v Sazka areně. V červnu 2013 na stejném místě, přejmenovaném na O2 arenu, zahrál podruhé a i přes hudebníkovu zamlklost mezi písničkami mělo vystoupení spíše pozitivní ohlasy. A ani potřetí nezvolil jiné místo pro svůj pražský koncert, který se uskuteční 29. května 2020.

V roce 2013 hrál Clapton v Praze převážně starší hity včetně těch nejslavnějších jako akustickou verzi Layly nebo píseň Cocaine. Před třemi lety hudebník vydal své zatím poslední studiové album I Still Do.

Čtyřiasedmdesátiletý hudebník v minulosti obdržel 18 cen Grammy i Řád britského impéria, je také členem Rokenrolové síně slávy. V žebříčku 100 nejlepších kytaristů všech dob časopisu Rolling Stone se Clapton umístil na 4. místě, hned za Jimim Hendrixem, Duanem Allmanem a B.B. Kingem. Přezdívá se mu Slowhand, podle specifického stylu hry na kytaru.

Vstupenky na Claptonův květnový koncert budou k dostání od příštího pátku 11.10., jejich cena zatím nebyla zveřejněna.

Foto: whereseric.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!