Zpátky ke hvězdám. Muzikál Davida Bowieho bude mít premiéru v divadle Komedie

Zpátky ke hvězdám. Muzikál Davida Bowieho bude mít premiéru v divadle Komedie 

Více o akci...

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Městská divadla pražská uvedou celosvětově úspěšný muzikál Davida Bowieho Lazarus. Poslední velké dílo známého hudebníka uvidí diváci na prknech divadla Komedie již od příštího týdne.

Poslední velké dílo proslulého hudebníka Davida Bowieho mělo premiéru v roce 2015 v manhattanském New York Theatre Workshop. Po uvedeních v Londýně, Vídni, Hamburku nebo Amsterdamu bude moci muzikál Lazarus spatřit i pražské publikum. Městská divadla pražská jej uvedou v režii Mariána Amslera.

Hlavní roli v muzikálu ztvární Igor Orozovič v alternaci s Ondřejem Rumlem. Ani jeden s přijetím nabídky neváhal. „Když mi zavolali s nabídkou tohoto projektu, hrklo ve mně, jako by mi volal sám David Bowie. To dílo je totiž on sám,“ říká Orozovič. Ruml jeho slova potvrdil: „Ze slušnosti jsem si vyžádal scénář, ale věděl jsem, že je to něco, co bych si moc přál dělat.

David Bowie na díle spolupracoval s irským dramatikem Endou Walshem. Lyrický příběh vypráví o mimozemšťanovi Thomasi Jeromu Newtonovi z novely Muž, který spadl na Zemi. Výběr inspiračního zdroje není náhodou – sám Bowie si totiž postavu Newtona zahrál ve filmu Nicolase Roega z roku 1976.

Muzikál o samotě, sebedestrukci, naději a potřebě návratu je inspirován také Bowieho písněmi. Diváci se mohou těšit na komornější a sevřenější dílo, než na jaké jsou u klasických popových muzikálů zvyklí. K příležitosti premiéry v divadle Komedie, která se koná 12. října, proběhne také o čtyři dny dříve exkluzivní projekce filmu Muž, který spadl na Zemi v kině Aero.

foto: archiv Městských divadel pražských

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!