Propojení českého a polského jazzu nabídne festival Voicingers v pražském Jazz Docku

Propojení českého a polského jazzu nabídne festival Voicingers v pražském Jazz Docku 

Jazzový festival Voicingers poprvé zavítá do Prahy. Na pódiu smíchovského klubu Jazz Dock vystoupí ve čtvrtek 10. a v pátek 11. října přední evropští hudebníci žánru i slibní mladí interpreti. Kromě koncertů nabídne festival také workshopy.

Vůbec poprvé si pražské publikum bude moci poslechnout koncerty v rámci festivalu Voicingers a jeho On Tour platformy.

Během dvou říjnových dnů se v Jazz Docku představí čtveřice zpěváků v doprovodu česko-polských hudebníků: světoznámý vokalista Grzegorz Karnas, vycházející hvězdy Przemek Kleczkowski a Natalia Kordiak či česká zpěvačka Marta Kloučková.

Interprety doprovodí kytaristé Szymon Mika a Kuba Mizeracki, kontrabasisté Alana Wykpisz a Mariusz Prasniewski, bubeníci Grzegorz Masłowski a Grzegorze Pałka či pianisté Vít Křišťan a Mateusz Kołakowski.

Doprovodný program láká na workshopy pro hudební profesionály, ale i laiky. Povedou je aktivní evropští jazzmani s pedagogickou zkušeností. Uskuteční se po skončení festivalu, a to o víkendu od 12. do 13. října ve Studiu Paměť Praha. Zakončí je koncert studentů, kteří budou mít zároveň možnost si po večerech se svými lektory zajamovat.

Lekce jsou určeny všem zájemcům, kteří zpívají a hrají na nástroje. Část workshopu bude věnována tématům týkajících se spolupráce zpěváků a instrumentalistů, je určen zájemcům o vokální a instrumentální improvizaci, lekce budou také zaměřeny na hru na perkuse, rytmickou improvizaci a kolektivní tvorbu.

Každý účastník bude mít možnost hrát nebo zpívat v doprovodu bicích, basy a kytary nebo klavíru,“ uvedl iniciátor festivalu, jeden z účinkujících a lektorů Grzegorz Karnas.

Natalia Kordiak. Foto: archiv Jazz Dock

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!