Neviditelná výstava vyhlašuje výtvarnou soutěž pro žáky základních i středních škol

Neviditelná výstava vyhlašuje výtvarnou soutěž pro žáky základních i středních škol 

Neviditelná výstava ve spolupráci s nadačním spolkem Krasohled vyhlásila každoroční výtvarnou soutěž Pestrý svět, do níž se můžou přihlásit děti ve věku od 6 do 18 let. Tentokrát mají formou výtvarného umění zpracovat své zážitky z létání. Soutěžní práce mohou přihlašovat do 20. dubna 2020.

Ačkoli člověk bez pomoci létat nemůže, touha vznést se do oblak je v lidstvu zakořeněná odnepaměti. Téma létání můžou soutěžící uchopit z jakéhokoliv úhlu pohledu, jejich příspěvky by však měly být spíše plastické – hodnotit je totiž budou nejenom vidící, ale také slabozrací či nevidomí členové poroty.

Cílem soutěže Pestrý svět je propojit vnímání zdravých dětí a jejich vrstevníků se zrakovou vadou, aby se navzájem inspirovali a předali si své zážitky a emoce výtvarnou formou. Soutěž má proto dvě kategorie účastníků, první jsou děti se zrakovou vadou ve věku buď od 6 do 9, od 10 do 13, nebo od 14 do 18 let, druhá jsou děti s bystrým zrakem ve stejných věkových rozmezích.

Pro své soutěžní práce můžou děti využít buďto keramiku, nebo směs různých materiálů. Plastické práce musí splňovat parametry 120 x 120 cm, plošné práce 70 x 50 cm. Jeden autor může zaslat více prací v různých technikách, všechny však musí vycházet ze zadaného tématu létání a musí se jednat o originály, nikoli o kopie, xeroxy nebo elektronické verze prací. Pro označení prací je potřeba použít tento štítek.

Soutěžní práce můžou zájemci zasílat až do 20. dubna příštího roku na adresu Neviditelné výstavy na Karlově náměstí v Praze. V každé kategorii bude oceněno deset prací. Výherci budou vyhlášeni 27. dubna a společně s celou svou třídou obdrží volný vstup do expozice. Od 10. května do konce srpna 2020 si jejich díla budou moci prohlédnout návštěvníci výstavy.

Z minulého ročníku Pestrého světa. Foto: archiv Neviditelné výstavy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!