Pilsen Busking Fest přinese čtyři dny plné pouličního umění

Pilsen Busking Fest přinese čtyři dny plné pouličního umění 

Centrum Plzně již v úterý 2. října zaplní na osmdesát pouličních umělců z různých koutů světa. Do soboty 5. října se návštěvníci Pilsen Busking Festu můžou těšit na muzikanty, komedianty, akrobaty, fireshow i výstavy fotografií nebo street art.

Do západočeské metropole se vrací festival pouličního umění, který si zakládá na tom, že nemá headlinery. Zlatým hřebem letošního ročníku se ale pravděpodobně stane vystoupení portugalské formace Olive Tree Dance, která na závěrečném koncertu v sobotu 5. října předvede energickou show plnou chytlavých rytmů.

Z hudebního programu tentokrát festival nabízí třeba vystoupení slovenské kapely La3nos kombinující žánry folklor, world music a elektroniku, miniaturní balkánské dechovky Blechsalat z Rakouska, spojení houslí a bicích v rusko-argentiském duu Olga Show s mottem „hudba bez limitů“ nebo stálici plzeňské scény, uskupení Tabasker, které zahraje v pátek večer na náměstí Republiky.

Noční sovy by si neměly nechat ujít venkovní Silent Afterparty s výběrem taneční hudby rozmanitých žánrů pod taktovkou DJs nebo jamování hudebníků v Anděl Music Baru.

Festival není jen o hudbě, ale také o dalších typech pouličního umění. Návštěvníky tak čeká show britského komedianta a žongléra Mata Ricarda, který nedávno nadchl publikum pořadu America’s Got Talent, vystoupení akrobata Emmanuela Laryea původem z Ghany, jenž představí balancování se speciálními talíři, nebo ohňová show v podání finské umělkyně Yaniky Belizy, která se odehraje každý večer po setmění.

Chybět nebude každoroční tančírna salsy, pro starší diváky dvouhodinový blok dechovky nebo oblíbená soutěž Beatbox Battle. Zájemci o step a street dance by neměli přehlédnout workshopy a vystoupení s ukázkami těchto tanců.

Doprovodný program láká také na výstavu fotografií v Šeříkových sadech, přehlídku velkoformátových obrazů od street artistů zapojených do festivalu, keramickou dílnu, únikovou hru a další pozoruhodné akce.

Foto: archiv Pilsen Busking Fest

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!