Menší koncerty v říjnu: kam na klubovky a za alternativou

Menší koncerty v říjnu: kam na klubovky a za alternativou 

Kromě mainstreamových hudebních akcí se u nás koná velké množství zajímavých menších koncertů, ze kterých jsme pro vás udělali malý výběr.

The Complication & Hell Paso v Café V lese

V pátek 4. října se v menším klubu ve Vršovicích Café V Lese představí dvě kapely, které vyrazily s novými alby na společné turné po klubech. Hell Paso vydávají už svou třetí desku 3rd Teeth a svou dávkou noise a obří zvukovou stěnou posluchače zaujmou chtě nechtě. Druhá kapela, The Complication, vydávají desku LIFE INSIDE, kterou navazují na odkaz a taky specifickou energii 90. let. Důraz kladou na melodické refrény a divoké vystupování, které bude možné zažít právě na tomto multižánrovém koncertu v Café V Lese. Kdo má rád hlasité kytary, anglické texty, přesvědčivý zpěv a energii, se na koncertu nudit nebude.

Nora En Pure přiveze projekt Purified do SaSaZu

DJka s jihoafrickými a švýcarskými kořeny Daniela Niederer aneb Nora En Pure si poprvé získala pozornost roku 2013 se singlem Come With Me. A od té doby nepolevila. Teď přiveze svůj projekt Purified do Prahy i se zahraničními hosty, představí ho tak vůbec poprvé v celé Evropě. Vybranými hosty Nory En Pure budou rakouský projekt Klangkarussell, italské duo Moonwalk a berlínský DJ Marius Drescher. K tomu návštěvníky klubu SaSaZu v prasžkých Holešovicích čeká v sobotu 5. října i speciálně vydekorovaná stage ve stylu Purified a překvapení.

The Prowlers a Crossczech v Klubu Famu

V neděli 13. října se Klub Famu na Smetanově nábřeží v Praze zaplní hudbou žánru Oi! neboli agresivní muzikou vycházející z punk rocku. Přivezou ji tam jednak The Prowlers až z kanadského Montréalu, kteří existují už od konce 90. let, a jednak domácí zástupci tohoto žánru s taky dlouhou historií, Crossczech. Obě kapely na hudebním večírku dokáží, že tento specifický žánr z 80. let žije dál i dnes.

Lea Porcelain v Kasárna Karlín

21.10. přijede do klubu Kasárna Karlín berlínské duo Lea Porcelain. Producent Julien Bracht a zpěvák Markus Nikolaus v něm kombinují post-punk, indie rock a garage rock, které následně pokryjí jemnou vrstvou melancholie. Lea Porcelain za sebou mají třeba koncerty v Petrohradě a na britském festivalu Reading & Leeds a i pražskému publiku slibuje výjimečný zážitek odrážející čerstvě vydané EP Love Is Not An Empire.

Špinaví lůzři v Choceradech, Havlíčkově Brodě a v pražském Zázemí

Pražské backyard-blues trio Špinaví lůzři bude v říjnu koncertovat v pozměněné sestavě hned na třech místech. 11. října zahrají v choceradské krčmě U žraloka, o týden později pojedou do Havlíčkova Brodu, kde vystoupí v klubu Oko. V sobotu 26. října pak potěší svými skladbami s tématikou balení dívek, depresí i psychedelie pražské publikum v klubu Zázemí. Špinaví lůzři se stali Objevem Rádia Beat, které se rozhodlo jejich první autorské album zařadit mezi svá doporučení. Kromě vlastních písní uslyšíte i jejich originální covery amerických a britských písní z 60. a 70. let třeba od Muddyho Waterse, Cream, Jamese Browna, Boba Dylana a Beatles.

Foto: Kasárna Karlín

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!