Skupina Gregorian oslaví 20 let novou nahrávkou i výročním turné. Dočkají se i čeští fanoušci

Skupina Gregorian oslaví 20 let novou nahrávkou i výročním turné. Dočkají se i čeští fanoušci  

Je tomu už dvacet let, co vydala chorálová kapela Gregorian své první album Masters of Chant a vyrazila na první světovou koncertní šňůru. Významné jubileum se rozhodla oslavit novou deskou a velkolepou 20/2020 Anniversary Tour.

„V roce 1999 jsme točili první desku. Když byla hotová, tak jsme si všichni řekli, že je strašná a nikdo to nemůže koupit. Za pouhé tři měsíce mne pozvali do televize jako hosta pořadu Hudba pro miliony. Prodalo se více než milion alb Masters Of Chant pouze v Německu, neskutečné,“ říká o úspěchu debutové nahrávky zpěvák Chris Tickner. Od té doby odehráli Gregorian více než 3000 koncertů v 106 zemích. Jejich koncerty navštívilo již více než 12 milionů fanoušků.

Dvacet let na scéně oslaví skupina opět se svými fanoušky. Vyráží na výroční turné, během něhož dorazí také do České republiky. Zde chystá hned pět hudebních vystoupení. Jako první se dočká brněnská Hala Vodova, a to 18. ledna, zbylé koncerty pak proběhnout v březnu, a to konkrétně 11. března v ostravské Ostravar Areně, 12. a 13. března v pražském Kongresovém centru a 14. března v Enteria Areně v Pardubicích.

Gregorian spolu s Amelií Brightman, jedinou ženou skupiny a mladší sestrou slavnější Sarah Brightman, dovezou do Česka své osvědčené hity, ale také mnohá překvapení. Lákají mimo jiné na zajímavé hosty, jako jsou Narcis či Eva Mali. A to prý stále ještě nebude vše! Návštěvníci se ale zejména dočkají jedinečného provedení kultovních popových a rockových písní, dokonalého zpěvu i úžasné show. Gregorian se totiž během dvaceti let své existence stali tím nejlepším, co současná chorálová scéna nabízí.

 „Vzniklo to celé nenápadně a rostlo to s námi a my s tím,“ říká o historie kapely Amelia Brightman, „zpěváci, hudebníci, produkční, technici i autoři posouvali hranice k maximální dokonalosti. Producent Frank Peterson vždy přišel a řekl mi, zvládneš to zazpívat takhle? Já jsem pokaždé řekla, no ano jasně, zvládnu. A bylo to pokaždé více a více náročné zadání.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!