System Of A Down vystoupí po třech letech opět v České republice

System Of A Down vystoupí po třech letech opět v České republice 

Po třech letech se americko-arménská kapela System Of A Down vrací do České republiky. Fanoušci se jí dočkají 16. června 2020 v pražské O2 areně v původním složením.

Kapela System Of A Down, v jejímž čele stojí skladatel, zpěvák a multiinstrumentalista Serj Tankian, je součástí hudební scény již od roku 1994. Debutové eponymní album vydala ale až o čtyři roky později. V současnosti má na svém kontě pět studiových desek. Poslední s názvem Hypnotize vyšla ale už v roce 2005. I přesto stále zůstává System Of A Down jednou z nejúspěšnějších světových hudebních formací.

Pochlubit se skupina může mimo jiného čtyřmi nominacemi na ceny Grammy. Jednu z nich v roce 2006 proměnila, a to za song B.Y.O.B., která uspěla v kategorii Nejlepší hardrockové vystoupení. Kapela se však vyhýbají žánrovým škatulkám.

„System Of A Down pro mě není progresivní kapela.  Ale není to zřejmě ani typický popový projekt. Rozhodně naší hudbě věnujeme pozornost, abychom se ujistili, že to není něco, co již někdo předtím slyšel,“ vysvětlil Serj Tankian.  A baskytarista Shavo Odadjian k tomu dodává: „Můžete nás srovnávat, s kým chcete. Je mi to jedno. Srovnávání a hudební škatulky nemají na tuhle kapelu žádný vliv. Fakt je fakt: Jsme tím, kým jsme.“

System Of A Down prosluli především ohromujícími výkony, které předvádí na koncertních pódiích. Ty si budou moci znovu užít i čeští fanoušci, a to na pražském koncertě, který se uskuteční 16. června 2020 v O2 areně. Jako speciální hosté vystoupí brazilští Ego Kill Talent.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!