Hudební novinky, týden #40: Chinaski i Hm... křtí CD, Mig 21 jedou na turné a přijede houslista David Garrett i Sandra

Hudební novinky, týden #40: Chinaski i Hm... křtí CD, Mig 21 jedou na turné a přijede houslista David Garrett i Sandra 

Začal nový týden, během kterého vás čeká spousta hudebního povyražení. Do Prahy přijede houslista David Garrett i slavná zpěvačka z 80. let Sandra, české kapely Chinaski a Hm... zase budou křtít nové album.

V úterý vystoupí v pražské O2 areně americko-německý houslista David Garrett, známý českému publiku hlavně jako hostující hvězda koncertu České filharmonie z roku 2015. Po vydání posledního alba z jedenácti, Unlimited – Greatest Hits, v Praze předvede svou sólovou show v rámci celosvětového turné.

Také jedenácté album, nazvané prostě 11, budou křtít Chinaski v úterý a středu v Lucerna Music Baru. Uzavřou tak sérii koncertů v tomto jejich původně domovském klubu, kterou začali v květnu. V ceně vstupenky je i samo nové CD.

Ve středu 2. října taky do Prahy přijede rock’n’rollová čtveřice Australanů Airbourne. V klubu Roxy ukážou svou inspiraci ve zlatých rockových časech aplikovanou na divokou a hlasitou party, kterou si oblíbili i legendární Motörhead.

V Jazz Docku ve středu zahraje ikonický trumpetista a jazzman Laco Deczi. Z Ameriky s ním přicestují i doprovodní New York Celula, spolu s kterými Deczi předvede svou elektrickou jazz-rockovou fúzi ovlivněnou hudbou Milese Davise. Začíná se ve 22 hodin a stejný program má stylový klub na smíchovské náplavce i ve čtvrtek 3. října.

3. taky v Paláci Akropolis pokřtí své CD Nevadí originální česká skupina Hm... Ústředním tématem nové desky je vztah mužů středního věku k ženám – a ženy samotné skupinu doplní i na čtvrtečním koncertu ve zpěvu i rytmice.  

V pátek zaplní Velký sál Lucerny hity 80. let v podání samotné populární zpěvačky Sandry. S písněmi jako Maria MagdalenaIn the Heat of the Night, Hi Hi Hi nebo Everlasting Love a poutavou vizuální show se v sobotu přesune z Prahy do Příbrami, kde vystoupí ve Sportovní hale.

Na Uherskobrodské pouti v pátek zahrají Divokej Bill s předkapelou Badyan. V sobotu je pak na této í kulturní akci u příležitosti tradiční Uherskobrodské „růžencové“ poutě vystřídají Mandrage spolu s předskokany Like-it.

V neděli si můžete užít pestrý program včetně hudby na sousedské akci Street Happening of Karlín. Z koncertů je na programu třeba Mário Bihári a Bachtale Apsa Trio a Urragan Andrew & Reggae Orthodox, čeká vás ale i spousta hudebních workshopů.

Na turné se tento týden zastaví v různých českých městech třeba Harlej, zakázanÝ ovoce a Mig 21, kteří v pátek 4. října vyrazí na HYJÉ tour a začnou v Písku.

Premiéru bude mít tento týden i jeden hudební film, a to Roger Waters Us + Them. Záznam čtyř koncertů hudebního génia známého převážně z kapely Pink Floyd obsahuje skladby z nejúspěšnějších alb Pink Floyd The Dark Side Of The Moon, The Wall, Animals a Wish You Were Here i z Watersovy poslední sólové desky Is This The Life We Really Want? Film láká na vizuálně dokonalou produkci a perfektní zvuk a premiéra proběhne tuto středu 2. října

Foto: Sandra-music.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!