Popularizátorka klasické hudby Lola Astanova se během evropského turné zastaví i v Praze

Popularizátorka klasické hudby Lola Astanova se během evropského turné zastaví i v Praze 

Českou metropoli na podzim navštíví proslulá americká virtuózní klavíristka Lola Astanova. Oblíbená performerka vážné hudby se předvede publiku na sólovém koncertě v Obecním domě v Praze 18. listopadu.

Slavná pianistka vyjíždí vůbec poprvé na evropské turné, během něhož se v listopadu zastaví také v České republice. Premiérově se Lola Astanova ukáže v Praze, jednom z hudebních center Starého světa.

Lola Astanova je označována za rockovou star klasiky, jejíž videoklipy na YouTube v loňském roce dosáhly přes 30 milionů zhlédnutí. V minulosti účinkovala s takovými osobnostmi vážné hudby, jakými jsou violoncellista Stjepan Hauser nebo tenorista Andrea Bocelli – o jejich tandemu byl dokonce natočen dokumentární snímek Cesta do divadla ticha.

Svůj nevídaný úspěch Astanova připisuje velké schopnosti soustředit se na práci a vždy dotáhnout věci do zdárného konce. Mezi její největší inspirátory patří hudební skladatelé Ferenc Liszt, Fryderyk Chopin či Sergej Rachmaninov.

Pro pražské diváky chystá virtuózka, která je známá i pro svou vášeň pro módu, unikátní show plnou překvapení. Kromě vážných melodií se Astanova často věnuje také aranžím písní slavných interpretů, mezi nimi třeba kapely Queen nebo zpěvačky Rihanny, dříve představila mimo jiné vlastní interpretaci vánoční písně Jingle Bells. Působí i coby skladatelka, publikum si tak možná poslechne i vlastní Lolina díla.

Vstupenky na pražský koncert pořídíte v předprodeji za 650 až 1700 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!