Praha zažije největší festival kávy v České republice

Praha zažije největší festival kávy v České republice 

O víkendu 12. a 13. října proběhne v Pražské tržnici v Holešovicích již 8. ročník oblíbeného festivalu všech milovníků kávy Prague Coffee Festival. Těšit se můžete na ochutnávky kávy, workshopy různých způsobů její přípravy, přednášky, diskuze či profesionální degustace, tzv. cuppingy.

Hlavním tématem letošního festivalu je snaha se zklidnit a být co nejvíce v pohodě, jakkoliv je to v dnešní době obtížné,” říká zakladatel festivalu Daniel Kolský. Na návštěvníky již tradičně čeká bohatý program plný vynikající kávy z nejrůznějších koutů světa, prezentace více než padesáti tuzemských i zahraničních pražíren a kaváren, cuppingy či oblíbený milk battle – soutěž v latté artu, neboli kreslení mléčnou pěnou do kávy.

Prague Coffee festival. Foto: archiv festivalu

Chybět nebudou ani workshopy, na kterých si vyzkoušíte sedm různých způsobů přípravy filtrované kávy (drip, aeropress, kalita, chemex, moka, džezva, frenchpress) či vaše senzorické dovednosti. Na jednotlivé workshopy ani na profesionální degustace kávy se letos není potřeba předem registrovat – díky jejich zkrácenému formátu a častému opakování by se mělo dostat na všechny zájemce. “Rozhodli jsme se to letos pojmout jako krátký praktický workshop v němž si lidé budou moci vše vyzkoušet a poté se přesunout na další stanoviště, aby se dostalo na co nejvíce návštěvníků,” vysvětluje Kolský.

Prague Coffee festival. Foto: archiv festivalu

Na festivalu se pravidelně potkávají odborníci i nadšenci z řad laické veřejnosti. “Snažíme se o propojení profesionálního světa kávy a hobby světa jejích milovníků. Lidem chceme dát příležitost se vzájemně potkat, o jejich oblíbeném nápoji si popovídat či si předat kontakty,” dodává Kolský. “Letos se v rámci festivalu budou prezentovat i ambasády států, které kávu pěstují.”  

Návštěvníci nebudou ochuzeni ani o zajímavé přednášky či diskuze na téma Jak vést kávový business a nezbláznit se z toho a Udržitelnost v kavárnách a pražírnách – od brček k reálnému dopadu. S tématem udržitelnosti se budete moci seznámit zcela prakticky i přímo na festivalu. „K zapůjčení budou nejen vratné kelímky, skleničky a lahve na čerstvou vodu, ale také porcelánové hrnky, vyrobené speciálně při příležitosti festivalu,“ říká ředitelka festivalu Adriána Harnúšková.  

Prague Coffee festival. Foto: archiv festivalu

K zakoupení bude i nejnovější vydání Knihy kaváren, která vás zavede do 40 zajímavých kaváren z různých koutů České republiky, v nichž se servíruje výběrová káva. Součástí knihy jsou i kupóny, které své majitele potěší kávou zdarma v každé z uvedených kaváren.

V rámci denního vstupného na festival v ceně 399 Kč je zahrnuta neomezená konzumace kávy, workshopy, přednášky, cuppingy i ostatní doprovodný program. Součástí vstupného je i mapa pražských kaváren, kterou obdrží návštěvníci v místě konání. Otevřeno bude po oba dny od 10:00 do 18:00 hodin.

Úvodní foto: archiv Prague Coffee Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Pražská holešovická tržnice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!