Leonard Cohen děkuje za tanec ze světa mrtvých. Vyjde jeho posmrtné album Thanks for the Dance

Leonard Cohen děkuje za tanec ze světa mrtvých. Vyjde jeho posmrtné album Thanks for the Dance 

Syn Leonarda Cohena Adam upravil skladby, které jeho otec nestihl dokončit před svou smrtí roku 2016, a v listopadu je vydá na albu nazvaném Thanks for the Dance. Bude obsahovat doposud nezveřejněný materiál i výsledky mnoha hudebních spoluprací.

Sbírka doposud nevydaných skladeb z pera Leonarda Cohena vyjde pod názvem Thanks for the Dance na novém albu 22. listopadu. Během práce na písničkářově posledním albu před jeho smrtí v listopadu 2016 You Want It Darker vzniklo totiž i několik nedodělaných skladeb. Ty teď Cohenův syn Adam dotočil za pomoci dalších hudebníků.

Adam Cohen začal na nových písních pracovat pár měsíců poté, co jeho otec ve věku 82 let zemřel. Na pomoc si do studia v garáži nedaleko otcova domu v Los Angeles přizval hudebníky jako španělského loutnistu Javiera Mase, ale i hvězdy indie rockové scény jako písničkáře Damiena Rice a multiinstrumentalistu Richarda Reed Parryho ze skupiny Arcade Fire.

Při skládání a aranžování hudby pasující na jeho slova jsme zvolili co nejvíce rysů typických pro jeho hudbu,“ řekl Adam Cohen o práci na otcových skladbách. K tomu pomohli právě i hudebníci, kteří sami často s Leonardem Cohenem v osobním hudebním kontaktu byli.

Patří mezi ně třeba židosvký sbor z montréalského předměstí Westmount, odkud Leonard Cohen pocházel, berlínský sbor Cantus Domus, americká country-popová zpěvačka, písničkářka a producentka Jennifer Warnes a kytarista Michael Chaves.

Nejsilněji mě pak zasáhly reakce těch, kteří album slyšeli,“ pokračoval Adam Cohen.‘Leonard žije!‘ říkali všichni,“ vysvětlil důvod svých silných pocitů. Z alba již zveřejnili jednu skladbu. V recitovaném textu krátké The Goal písničkář za poklidného až ponurého, jednoduchého hudebního doprovodu čelí vlastní smrtelnosti.

Minulý rok v září Adam Cohen zveřejnil sbírku básní a písňových textů The Flame, které tu jeho slavný otec po smrti zanechal.

Foto: The Guardian

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!