Hudební novinky, týden #39: DJ duo Ofenbach, zpěvačka Amanda Palmer i Mandrage na minifestivalu

Hudební novinky, týden #39: DJ duo Ofenbach, zpěvačka Amanda Palmer i Mandrage na minifestivalu 

S novým týdnem tu pro vás máme týdenní přehled zajímavých hudebních akcí po celé republice. Zajít můžete na koncert DJ dua Ofenbach, americké hudebnice Amandy Palmer nebo na menší koncerty českých i zahraničních interpretů. Nechte se inspirovat!

V pondělí přijede do pražského Futurum Music Baru lotyšské indie trio Carnival Youth, jedna z nejúspěšnějších kapel nové generace z Pobaltí. Carnival Youth spojují melodie s energií alternativního rocku, jejich emoce sahají od melancholie k čisté, jásavé radosti. V Praze byli již několikrát a k oblíbenému publiku se vrací i teď.

V úterý zajděte do brněnské Staré Pekárny na koncert české kapely s téměř dvacetiletou historií Ty Syčáci. Skupina vznikla z iniciativy Petra Váši, zpěváka, textaře, performera a experimentátora, který spolu s kytaristou a baskytaristou předvede své „fyzické básnictví“ od 20:00.

Ve středu zahrají v Lucerna Music Baru minus123minut, kteří vydávají po deseti letech nové studiové album. Síla jejich vystoupení však jde poznat právě naživo, neboť jsou protkaná improvizací na jejich skladby zasahující do soulu, groove, jazzu, funku i world music.

Ve čtvrtek zažije pražský klub Roxy DJ senzaci Ofenbach. Francouzská DJ a producentská dvojice sklidila úspěch díky hitovým skladbám Be Mine, Katchi a Paradise a pro Prahu připravuje speciální show plnou house music. Předkapelou jim budou zástupci české housové scény Madelaine a Michael C.

V Divadle Hybernia ve čtvrtek vystoupí Amanda Palmer, americká zpěvačka, klavíristka i skladatelka. V rámci koncertní série Femme Fatale představí své třetí sólové album s názvem There Will Be No Intermission. Členka někdejšího kultovního dua The Dresden Dolls, která se proslavila také se svými sólovými alby Who killed Amanda Palmer? a Theatre is Evil, vystoupí v Hybernii s novou show.

V pátek vyrážejí na turné zakázanÝ ovoce. Jejich první zastávkou bude chrudimský R Klub, pokračovat budou v divadle Pod čarou v Písku. Na KOLAPS TOUR je doprovodí kapela RECKLESS.

Na sobotní akci Poslední sání se budou slavit 20. narozeniny tohoto minifestivalu, z kterého se rázem stane akce většího typu - v Pňově tentokrát zahrají i Mandrage, Sendwitch a Katka Rejmonová.

V neděli proběhne v pražském Jazz Docku křest CD mezinárodního projektu Zeuretia Trio, který přináší fúzi brazilské bossa novy a jazzu v unikátní kombinaci zpěvu, akustické kytary a perkusí. Čekat můžete intimní, ale i expresivní hudbu plnou latinsko-amerických rytmů, improvizací a pozitivní energie. 

Foto: NME

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!