Divadlo Kampa vstupuje do své desáté sezóny. Chystá CD pro děti i kabaret

Divadlo Kampa vstupuje do své desáté sezóny. Chystá CD pro děti i kabaret 

Kulaté narozeniny letos slaví Divadlo Kampa, které svým návštěvníkům slibuje hned několik novinek. Na programu nebudou chybět nová představení, ani kabaret. Děti se dočkají velikonoční pohádky i písničkového CD.

Hned na začátku sezóny totiž Divadlo Kampa začalo natáčet dlouho slibovanou nahrávku pro děti. Na ní zazní ty nejkrásnější písničky z dětských představení. Náklady se snaží pokrýt mimo jiné hithitovou kampaní. „A protože písniček je opravdu hodně, tak se pokusíme vybrat peníze na výrobu dvou CD,“ slibuje Iveta Dušková, ředitelka divadla.

Pak už čeká Divadlo Kampa řada premiérových představení. O první z nich se postará domovský soubor Cylindr pod taktovkou herečky a hudebnice Petry Bílkové, který nabídne večer plný písní, zpěvu, hudby, slov humorných i zcela vážných, příběhů pravdivých i takových, které se nikdy nestaly. Představení ponese název Kabaret Pepe a slibuje mozaiku tónů, nálad a chuti tvořit a předávat radost. Premiéra se uskuteční 8. listopadu 2019.

O druhou premiérovou inscenaci se 12. prosince 2019 postará Divadlo NaHraně, které pro Kampu chystá komedii Luka Norrise Řekni mi něco hezkýho. Hra vypráví o sebestředném Tobesovi, kterému se nechce příliš dospět. Jeho infantilní životní styl se ale pod hrozbou zákeřné nemoci stane neudržitelným. Přichází nutné vystoupení z komfortní zóny. Vystoupí Diana Toniková, Ondřej Novák a Pavel Kryl.

První premiéra roku 2020 bude mít velikonoční tématiku a zaměří se především na děti. O režii se postará přímo ředitelka divadla Iveta Dušková. „Zatím máme jen pracovní název ‚Pašijové hry‘. Představení plánujeme hrát vždy v období Velikonoc, tedy v měsících březnu a dubnu,“ vysvětluje, „bude plné písniček a děti se v něm seznámí se zvyky a tradicemi, které se k tomuto období vztahují.“

A co přeje ředitelka Iveta Dušková divadlu do další desítky? „Aby naše představení byla stále vyprodaná, aby se k nám spokojení diváci rádi vraceli. Abychom měli hromadu nápadů a chuti tvořit a hrát si. Zkrátka aby v Divadle Kampa vládla radostná a tvůrčí atmosféra. Věřím, že se to podaří,“ dodává.

Foto: Divadlo Kampa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kampa na Maninách nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!