Filmová filharmonie otevře sezónu koncertem melodií z populárních sci-fi snímků

Filmová filharmonie otevře sezónu koncertem melodií z populárních sci-fi snímků 

Pro začínající sezónu si Filmová filharmonie přichystala hned tři tematické koncerty v pražském Rudolfinu. Návštěvníky láká na napínavou cestu vesmírem, ale i na romantickou oslavu dne zamilovaných či na průřez hudbou dobrodružného Divokého západu.

Zahajující koncert sezóny se uskuteční 9. listopadu a nabídne melodie z vědeckofantastických snímků. Nebude chybět hudba ze Star Treku, Star Wars, Jurassic Worldu, Aliena či Independence Day. Pořadatelé chtějí koncertem oslovit jak skalní fanoušky sci-fi žánru, tak i posluchače, kteří milují hudbu v podání symfonického koncertu a pěveckého sboru.

„Filmová hudba potřebuje pro provedení opravdu velký orchestr. Velké množství žesťových nástrojů a především bicích nástrojů je pro nás orchestr již samozřejmostí,“ vysvětluje ředitel Filmové filharmonie Matěj Lehár, „v naší republice na filmovou hudbu v tak velkém obsazení nenarazíte.“ O hudební zážitek se postará na 150 hudebníků, kteří jsou připraveni vzít posluchače na mimořádně melodický průlet galaxiemi.

Symfonický orchestr bude na listopadovém koncertu řídit jeden z nejvýraznějších dirigentů mladé generace Josef Kurfiřt. „Na spolupráci s Filmovou filharmonií se velice těším,“ říká, „program sci-fi určitě nadchne každého milovníka filmové hudby, já sám mám mezi skladbami několik favoritů, mimo jiné například Matrix.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!