Herní novinky #2: Konec okurkové sezóny

Herní novinky #2: Konec okurkové sezóny 

Léto je hezký čas. Slunce, voda, rekreace... Pro hráče bývá toto období časem, kdy se dohánějí resty a dohrávají se tak hry, na které nezbyl čas přes rok. Ano, toto novinkově prázdné letní období se dotýká i videoher. Celé léto se tak hráči těší na nabité září, které zpravidla bývá v tomto ohledu druhým nejlepším měsícem v roce. Zde je souhrn toho nejzajímavějšího.

Návrat klasiky

World of Warcraft je tu s námi už 15 let. Za tu dobu prošel tak velkými změnami, že se aktuálně jedná takřka o jinou hru. V roce 2013 na konferenci Blizzcon měl při panelové diskuzi jeden z hráčů dostatek odvahy na to, aby se zeptal přímo designérů, jestli někdy neplánují spustit vanilla servery - tedy servery pro verzi hry tak, jak vypadala při spuštění v roce 2005.

Odpovědí bylo tak rezolutní ne, že nikdo nepředpokládal, že v roce 2017 Blizzard přijde s oznámením o World of Warcraft Classic. Trvalo to dva roky a 26. srpna Classic vyšel. Nostalgie přilákala tak obrovský nápor hráčů, že Blizzard dokonce musel uvolnit několik ze svých Diablo 3 serverů, aby takový zájem zvládl. 

I tak se ale hráči nevyhnuli frontě, která mnohdy dosahovala až dvouhodinového čekání na připojení. Ani tam ale stále nemají úplně vyhráno. Nápor nových postav, které okupují startovní lokace, zapříčiňuje, že na některé questy se díky dlouhému spawnu potvor čeká i desítky minut. Blizzard potvrdil, že bude Classic postupně updatovat, tak jako tomu bylo před patnácti lety. Do hry by tedy měli přijít další PvE lokace a bosové. Jak bude vypadat hráčská populace po pár měsících, se neodvažujeme hádat. Zatím to ale vypadá, že zájem předčil veškerá očekávání. K hraní WoW Classic potřebujete jakoukoliv verzi hry a předplatné 13 Euro za měsíc.

GreedFall a Lámání rekordů s EA

Akční RPG GreedFall od francouzského studia Spiders, tvůrců například The Technomancer, vyšlo 10. září na platformy PC Steam, PS4 a Xbox One. Hra je zasazena do období kolonizačního období v 17. století. Unikátní mix historie s fantasy prvky nabízí snahu o velkolepé příběhové vyprávění s velkým důrazem na RPG prvky a soubojový systém. Korunu populárnímu Zaklínači ale nejspíš nestrhne díky špatným, někdy až komickým animacím, velmi pomalému rozjezdu a světu, který se jako open world pouze tváří. Na Metacritic má hra 7,9 bodů a hráči si nejvíc pochvalují právě příběh a zasazení.

Americký gigant Electronis Arts se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Nejedná se ale o rekord nijak přívětivý. V roce 2017 udělal EA v souvislosti se hrou StarWars: Battlefront 2 velmi špatné rozhodnutí, když do hry za 60 dolarů hráčům neodemkl všechny postavy a nabádal je, aby si k jejich zpřístupnění koupili loot boxy.

Komunitní manažeři se později snažili tuto situaci obhájit v příspěvku na sociální síti reddit, který si ale vysloužil přes půl milionu palců dolů. Uživatel pod přezdívkou -amasha- si aktuálně všiml záznamu v 2020 Guinnessově knize rekordů. EA v něm figuruje pod štítkem příspěvek s nejvíc negativními reakcemi právě na redditu. To, že se na tento rekord nepřišlo dřív, je pochopitelné. V EA se tímto prventsvím pravděpodobně chlubit nechtěli.

Streamovací a další předplacené služby

U EA ještě chvíli zůstaneme. Po roce od oznámení totiž EA spustilo test streamovacího projektu Atlas. Jedná se o službu, která za poplatek dovolí hráčům užít si nejnovější hry bez nutnosti vlastnit dostatečně výkonný hardware. Přímý konkurent Google Stadia nebo PlaystationNow vchází do dvoutýdenního testovacího provozu a nabízí Titanfall 2, Need for Speed, nebo FIFA 19. Pro vstup do tohoto programu stačí vyplnit formulář na stránkách EA a doufat, že se na vás usměje štěstí. EA dále také oznámilo Plants vs Zombies 2.

Ubisoft je jedním z mála velkých vydavatelů, který dosud neměl vlastní formu předplatného. To se nyní mění a firma začala nabízet Uplay Plus. Jedná se o službu, která vám za 15 euro měsíčně nabídne knihovnu čítající cca stovku her. Všechny se zde navíc budou nacházet v kompletní edici s DLC. Nejnovější hry, které budou v budoucnu vycházet, si zde předplatitelé budou moci zahrát o pár dní dřív, než se hra dostane na pulty. Ubisoft k tomu všemu nabízí jeden měsíc služby zdarma. Celý seznam dostupných her je k nalezení zde

Další se do mlýnku vrhá Apple. Během Apple Keynote, kde se představovaly nové produkty, přišla řeč i na Apple Arcade. Předplacená služba, která nabídne taktéž naditou knihovnu her, však cílící primárně na mobilní hraní. Apple slibuje, že všechny hry budou bez obtěžujících reklam či mikrotransakcí. Služba bude stát velmi přívětivých 5 dolarů měsíčně a nabízí dokonce rodinné sdílení. Všechny hry si zamozřejmě budete moci užít pouze na zařízeních od Applu - tedy iPhone, iPad, AppleTV či Mac.

Služby Playstation Plus a Xbox Gold jsou s námi od počátku těchto konzolí. Zde je aktuální seznam her na obou platformách. Playstation nabízí do 30.9. vynikající akční RPGčko Batman: Arkham Knight a RPG sekačku Darksiders 3. Xbox od 1.9. do 30.9. pro změnu nabídne kompletní sezónu prvního Hitmana, od 16.9 do 15.10. logický coop We were here a hry dostupné i na starším Xboxu360 Tekken Tag Tournament 2 a Earth Defense Force 2025.

Zase to Nintendo

Nintendo nás nešetří a zásobuje nás novinkami i krátce po Gamescomu. Jako první zpráva je oznámení legendární edice Overwatch pro Switch. Tato edice bude obsahovat několik legendárních skinů, které jinak nebudou dostupné ke koupi. Obsah bude samozřejmě totožný s verzí na PC a konzole. Další zpráva potěší hlavně pamětníky. Nintendo na svojí akci Direct představilo port populární Star Wars hry z roku 2002 Jedi Knight 2: Jedi Outcast. Vydání bychom se měli dočkat ještě v průběhu tohoto měsíce. A aby toho nebylo málo, tak na začátek příštího roku je naplánováno vydání i dalšího dílu v sérii - Jedi Knight: Jedi Academy. Ten nabídne dokonce i tehdy velmi hraný multiplayer. Obě hry by měly vyjít zároveň i na Playstationu 4.

Jako další série, která se na Switch dostane 6. prosince, je Assassin’s Creed The Rebel Collection. Tato kolekce bude obsahovat dvě asasínské hry, a to Assassin’s Creed IV: Black Flag - první assassin, který klade důraz na vodní bitvy a průměrně hodnocený Assassin’s Creed: Rogue. V neposlední řadě Nintendo zveřejnilo ukázku z nově připravovaného hardwaru kompatibilního se Switchem. Jedná se o kruh připomínající jakýsi fitness doplněk. Více informací bychom se měli dozvědět v průběhu září.

Už brzy přineseme další herní novinky a první recenze. Zajímají vás videohry? Napište nám, o čem byste rádi četli. Platformou pro vaše názory jsou naše sociální sítě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!