Ex-Brouk Ringo vydá v říjnu nové album. Zahraje si na něm i Paul McCartney

Ex-Brouk Ringo vydá v říjnu nové album. Zahraje si na něm i Paul McCartney 

Ringo Starr, známý především jako bývalý člen kapely The Beatles, vydává dvanácté sólové album What’s My Name. Bude na ní i píseň od Johna Lennona, kterou s Ringem nahrál Paul McCartney. Celou desku nahrál Starr s dalšími hudebními přáteli v domácím studiu.

„Ringo!“ odpovídá zpěvákovi na otázku sbor na opakovanou otázku „Jak se jmenuju?“ v nové písni v duchu jižanského rocku, která se objeví na novém albu Ringa Starra také pojmenovaném What’s My Name. Má vyjít 25. října a posluchači se tak mohou těšit na další ze série procítěných a v domácím prostředí vytvořených nahrávek, které ex-Beatle Ringo se spřátelenými muzikanty nahrál ve svém osobním studiu v Roccabella West.

Mám dost velkých skleněných skel a separace,“ vysvětlil výběr studia Starr. „U mně ve studiu jsme všichni pohromadě, ať už pozvu kohokoliv,“ dodal. Pro fanoušky The Beatles je příjemnou novinkou fakt, že se na albu objeví i Paul McCartney.

Toho si Ringo Starr pozval k procítěné aranži písničky Grow Old With Me, kterou napsal John Lennon pro svou ženu Yoko Ono. Ze smyčcového doprovodu prý půjde slyšet i inspirace v písni Here Comes The Sun. „Určitým způsobem jsme tak v té skladbě všichni čtyři,“ řekl sentimentální Ringo.

Kromě McCartneyho na albu What’s My Name uslyšíte i další Ringovy hudební přátele jako kytaristu Joe Walshe, basáka Nathana Easta nebo Richarda Page známého třeba z kapely Mr. Mister. S psaním textů třeba pro skladbu Better Days Ringovi pomohl skladatel a producent mladší generace Sam Hollander.

Sir Richard Starkey neboli Ringo Starr je slavný především jako bubeník legendární britské kapely The Beatles. Po jejich rozpadu roku 1970 se pustil, stejně jako ostatní členové, do sólové kariéry. Mezi jeho úspěšné singly z této doby patří třeba Photograph a It Don't Come EasyRoku 1998 byl Ringo Starr uveden do bubenické Síně slávy a časopis Rolling Stone ho zařadil mezi pět nejlepších bubeníků hudební historie. Dodnes taky vystupuje živě se svou kapelou Ringo Starr & His All Star Band.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!