Francouzská DJ dvojice Ofenbach míří za týden do Prahy

Francouzská DJ dvojice Ofenbach míří za týden do Prahy 

Přední interpreti na scéně house music, dvojice francouzských DJs a producentů Ofenbach vystoupí ve čtvrtek 26. září v pražském klubu Roxy. Pro české fanoušky chystají speciální taneční set, v němž nebudou chybět jejich největší hity Be Mine, Katchi nebo Paradise.

Tandem mladých francouzských DJs César a Oliver se zaměřuje na taneční a klubovou hudbu. Jejich dosud nejúspěšnějším songem je Katchi z roku 2017 ve spolupráci se zpěvákem Nickem Waterhousem, který se dostal do čela hudebních žebříčků v jejich rodné Francii, v Česku a Mexiku. Videoklip k singlu má na YouTube přes 146 milionů zhlédnutí.

Dvojice se setkala už v pubertálním věku, kdy spolu založila rockovou kapelu. Posléze se však přeorientovali na žánr deep house, kterému se profesionálně věnují posledních pět let pod názvem Ofenbach na počest proslulého skladatele z éry romantismu.

Hudebníci tvoří jednak vlastní singly, zároveň se věnují remixům slavných nahrávek například od Boba Sinclaira, Portugal. The Man, Clean Bandit, Jamese Baye, Hyphen Hyphen, Jamese Blunta, Miriam Makeby a dalších zvučných jmen.

Prostor dávají i předělávkám hudby, která je formovala v dětství, ať už od Nirvany, Red Hot Chilli Peppers, The Rolling Stones, Led Zeppelin nebo třeba AC/DC.

Sami přiznávají, že největší inspirací pro jejich tvorbu byly především elektronické projekty jako například Daft Punk, Stardust, Cassius, Justice nebo Kavinsky.

Foto: Facebook Ofenbach

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!