RockOpera Praha odstartuje sezónu reprízou Fausta, připravuje novou inscenaci Trója

RockOpera Praha odstartuje sezónu reprízou Fausta, připravuje novou inscenaci Trója 

Více o akci...

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


RockOpera Praha se vrátila z prázdninové Vymítač Tour a 19. září zahájí následující sezónu reprízou úspěšného představení Faust. Do konce letošního roku také pozve pěvkyni Evu Urbanovou na své jeviště nebo uvede koncertní uvedení chystané opery Trója s Kamilem Střihavkou v titulní roli.

Ve čtvrtek 19. září zahajuje po letní přestávce RockOpera Praha sezónu 2019/2020, a to reprízou hry Faust, na kterou mohou návštěvníci tentokrát dorazit tematicky přestrojení a navíc po představení obdrží dárkovou poukázku na služby v lázních Jupiter.

Kromě již zavedených titulů v repertoáru, jakými jsou Vymítač, Frankenstein, Antigona nebo Romeo a Julie, se připravuje nové dílo Trója, které si odbyde premiéru na začátku příštího roku. Ústřední postavu zlého krále Agamemnóna ztvární Kamil Střihavka, který se na tamější scéně poprvé ukáže v záporné roli.

Režie opery zasazené do starověkého Řecka se ujme Irina Andreeva, jež je známá mimo jiné díky svému působení v Teatr Novogo Fronta. Představení se zařadí mezi další antické opery RockOpery Praha, tedy hry Antigona, Oidipus Tyranus a Sedm proti Thébám.

Právě v závěru inscenace Oidipus Tyranus ve středu 2. října výjimečně vystoupí slavná operní pěvkyně Eva Urbanová.Začínala jsem jako rocková zpěvačka, pak jsem se rozhodla pro operu. Uznala jsem, že můj hlas tam bude mít větší využití a uplatnění. Myslím si ale, že do smrti budu rocková srdcařka. Velice se těším na každou příležitost, kdy si mohu tento žánr zazpívat," nechala se slyšet Urbanová.

Pražská scéna i v následujícím roce vyjede do regionů. Namísto letošního Vymítače s sebou ale poveze hororovou operu Frankenstein. Turné začne v pátek 31. ledna 2020 v plzeňském Kulturním domě Šeříkova.

Kamil Střihavka se poprvé ukáže v záporné roli. Foto: archiv RockOpery Praha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!