FOTOEXPO láká na fotografku olympiád i na odborné workshopy

FOTOEXPO láká na fotografku olympiád i na odborné workshopy  

Již sedmý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2019 se uskuteční 19. října v Národním domě na Vinohradech. Opět slibuje to nejlepší ze současné fotografie, fotografické techniky i příslušenství. Ale také mnoho inspirace a zábavy.

FOTOEXPO letos láká na skutečně zajímavé hosty ze světa fotografie. Do Prahy dorazí Mine Kasapoglu, fotografka, která již devětkrát fotografovala olympijské hry - pět zimních a čtyři letní. Zúčastnila se i olympijských her mláděže, specializuje se ale především na fotografie závodů Světového poháru v alpském lyžování a snowboardu. Své fotky vystavuje po celé Evropě, nyní si s ní budou moci pohovořit i čeští zájemci.

Pro fanoušky krajinářské fotografie pak určitě bude zajímavé povídání Jana Šmída, držitele evropského titulu Master QEP, i Daniela Řeřicha, jenž se zabývá černobílými minimalistickými snímky krajiny a architektury. O astrofotografii pohovoří Petr Horálek a chybět nebude ani Martin Krystýnek, jenž během své kariéry nasbíral přes 350 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších fotografických soutěžích.

Do Národního domu na Vinohradech dorazí i Adolf Zika, jenž na sebe upozorňuje nejen svými černobílými akty, ale rovněž street fotografií a dokumentem. Reportážní fotograf Jan Šibík představí návštěvníkům svou pátou samostatnou monografii Jan Šibík - 1989, která vychází k 30. výročí revoluce a zaznamenává pád komunismu ve střední Evropě. Návštěvníci FOTOEXPA se mohou těšit také na Miloše Nejezchlebu, Karolinu Ryvolovou, Jana Černého či Vlastimila Kulu.

Kromě přednášek chystají organizátoři i spoustu workshopů a seminářů. Zaměří se například na portréty, akty, svatební fotografie, postprodukci, panoramatické fotografie krajiny, astrofotografii a mnoho dalšího. Zařazena bude opět sekce Cestovatelská fotografie, která přenese zájemce do Namíbie a Botswany, na Cookovy ostrovy do Skotska nebo mezi islandské pastevce.

Po celou dobu akce bude možné zhlédnout více než padesát předních značek fotografické techniky a příslušenství. Zájemci si pak budou moci na akci samozřejmě volně fotografovat, a to exotic a glamour modelky, které jim rády zapózují.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!