Seriálový podzim: Užijte si dlouhé večery s královskou rodinou nebo mladým politikem

Seriálový podzim: Užijte si dlouhé večery s královskou rodinou nebo mladým politikem 

Po parném létě stráveném venku u vody nebo na výšlapu v horách se dny pomalu krátí a večery je lepší strávit v teple pod dekou. A v takových chvílích je čas na seriál. Netflix vsází na komediální příběh mladého politika, vrací se také s cool dramatickou romancí a přináší i třetí řadu opěvovaného The Crown. Na HBO GO uvidíme Helen Mirren jako Kateřinu Velikou a něco se najde také pro fanoušky Teorie velkého třesku. Připraveni?

The Politician

Když koncem května letošního roku hýbaly celou zemí volby do Evropského parlamentu, objevilo se nespočet článků o mladých kandidátech ucházejících se o přízeň voličů. Obdobného tématu se drží i nový seriál Netflixu The Politician. Roli cílevědomého středoškoláka, který nemíří níž než na prezidentský post, získal Ben Platt. O zvučná jména není v tomto počinu nouze - Lucy Boynton se všem zapsala do paměti díky Bohemian Rhapsody, Jessica Lange je zase jednou z tváří American Horror Story a Gwyneth Paltrow snad ani není nutné představovat. Za celým projektem stojí režisér a scénárista Ryan Murphy. Na kontě už má veleúspěšné seriály jako Glee, již zmiňované AHS nebo film Jíst, meditovat, milovat, takže se máme na co těšit. První díl série hlásící se ke komedii i muzikálu uvidíme už 27. září.

The End of the F***ing World 2

Od jara se na twitterovém účtu seriálu objevovaly náznaky o připravované druhé sérii a v listopadu se jeho fanoušci konečně dočkají. Po poslední epizodě si všichni kladli otázku, jak to vlastně s Jamesem dopadlo a jestli tento příběh nebude lepší nechat otevřený. Co když se tento majstrštyk nejen s úžasným obsazením, ale také příběhem a soundtrackem pokračováním jenom zkazí? Představitel Jamese Alex Lawther k tématu dříve řekl, že „seriál je založen na komiksech od Charlese Forsmana a příběh končí tam, kde naše epizody. Dalo by to spisovatelce Charlie Covell šanci prozkoumat něco z její představivosti. Byl bych z toho nadšený, protože si myslím, že je brilantní. Takže uvidíme.“ Na začátku James trpěl neukojenou potřebou zabít člověka a jako svůj cíl si ve škole vyhlédl Alyssu. Jeho plán se ale vyvíjí jinak, než původně doufal, a ani jeden z nich už nikdy nebude stejný. Vodítka ukazují, že v druhé sérii můžeme očekávat novou postavu Bonnie, jinak zůstávají tvůrci tajemní. Premiéra proběhne v listopadu na Channel 4, vzápětí pak na Netflixu.

The Crown 3

Vše, co jste chtěli vědět o královně Alžbětě II., shrnuje seriál The Crown. První série mapuje manželství s princem Philipem, druhá řada pak začala Suezskou krizí z roku 1956, pokračovala odstoupením premiéra Harolda Macmillana a končila narozením prince Edwarda. Třetí očekávané pokračování vyjde 17. listopadu a začne v roce 1964 s jmenováním Harolda Wilsona premiérem a skončí jeho odstoupením o dvanáct let později. Tvůrci už nyní pracují na čtvrté sérii, v níž se objeví Margaret Thatcher i princezna Diana. Obsazení se s plynoucími lety mění také, proto se od podzimu zhostí role královny Olivia Colman, která převezme žezlo po Claire Foy. Manžela Philipa si pamatujeme s tváří Matta Smithe, nyní ho nahradí Tobias Menzies. Královninu sestru Margaret převezme po Vanesse Kirby herečka Helena Bonham Carter.

Kateřina Veliká

U vyšší společnosti ještě chvíli zůstaneme, přesuneme se ovšem na platformu HBO. Třetího října se Helen Mirren promění v Kateřinu Velikou, ikonickou carevnu, jejíž vláda trvala téměř celou polovinu 18. století. Nutno dodat, že Mirren má se ztvárněním velkých žen už jednu neopomenutelnou zkušenost – ve snímku Královna si zahrála přímo Alžbětu II. To ale zdaleka není jediný aspekt kromě jejích neuvěřitelných hereckých kvalit, který nahrává jejímu obsazení. Méně známým faktem je, že se, byť v Londýně, narodila jako Ilyena Vasilievna Mironoff a pochází z ruského šlechtického rodu. Její předci dokonce v 18. století sloužili v carské armádě. A ještě jedna návaznost na The Crown: této čtyřdílné minisérie se zhostil stejný režisér, tedy Philip Martin.

Malý Sheldon 3

Před dvěma lety uvedl tvůrce Teorie velkého třesku Chuck Lorre své nové dílo, které navazuje na jeho zatím nejznámější výtvor. Příběh se odehrává dávno před tím, než se partička vědců seznámí s milou sousedkou odnaproti. Malý Sheldon Cooper ještě zdaleka netuší, co ho v životě čeká. Je mu devět let, vyrůstá v Texasu, ale už od dětství vystupuje z řady svou nadprůměrně vysokou inteligencí, která se bije s jeho nepříliš vyvinutým sociálním cítěním. Nikdo mu nerozumí, a tak pro něj není vyrůstání zrovna snadné. Stejně tak se ale s mimořádným nadáním musí vypořádat Sheldonovo nejbližší okolí. Ve třetí řadě je budoucímu vědci už jedenáct let, ale i přes to se pořád dostává do vtipných i dojemných situací. Nové příběhy budou na HBO Go od 27. září.  

Foto: Netflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!