Zářijové kulturní novinky: DJ duo Ofenbach i filmové drama Nabarvené ptáče

Zářijové kulturní novinky: DJ duo Ofenbach i filmové drama Nabarvené ptáče 

S novým školním rokem jsme pro vás připravili další video plné kulturních tipů na celé září. Nechte se proto inspirovat a začněte podzim kulturně s Informuji.cz.

Z oblasti hudby se v září můžete těšit třeba na koncert francouzského elektronického dua Ofenbach. Se svým hitem Be Mine i dalšími peckami dorazí do pražského klubu Roxy 26. září. Jejich výrazné taneční hudbě odolá jen málokdo, kdo má smysl pro rytmus!

V kinosálech bude v září asi nejvýraznějším lákadlem nový film režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Černobílý snímek z prostředí druhé světové války staví do kontrastu hrůzy světového konfliktu a dětskou nevinnost. Dostal se i na filmové festivaly v Benátkách a Torontu, jak se bude líbit vám, musíte však posoudit sami. Rozhodně buďte připraveni na hluboké drama a krutost.

Milovníky výtvarného umění by mohla zaujmout výstava v pražské galerii DOX. Mezinárodně uznávaný tvůrce, autor knih a ilustrátor Petr Sís tam představý svůj fantastický svět plný vzpomínek a snů na výstavě nazvané O létání a jiných snech. K vidění bude od 13. září až do 20. ledna příštího roku.

Divadlo Rokoko na září připravilo představení na počest zpěvačky, jejíž pražské začátky se pojí právě s Rokokem: Hany Hegerové. Autorská inscenace Bez hany přináší i výběr z repertoáru této zpěvačky, který patří mezi jednu z největších osobností česko-slovenské hudební scény. Zářijová premiéra 20. 9. je už vyprodaná, říjnová představení má divadlo Rokoko ale stále dostupné.

Více zářijových novinek najdete v tradičním videovýběru.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!