Jiřina Bohdalová si zahraje po boku Milana Kňažka v nové hře Divadla Na Jezerce

Jiřina Bohdalová si zahraje po boku Milana Kňažka v nové hře Divadla Na Jezerce 

Dvě herecké legendy se společně objeví na jevišti v připravované hře Gin Game v pražském Divadle Na Jezerce. Premiéra představení s Jiřinou Bohdalovou a Milanem Kňažkem v titulních rolích se uskuteční ve středu 11. prosince.

Oceněná dvouaktovka z pera amerického dramatika Donalda L. Coburna s názvem Gin Game míří na scénu v pražských Nuslích. Režie slavné tragikomedie, poprvé uváděné v hollywoodském American Theater Arts v roce 1976, se na Jezerce ujal Radek Balaš, který má v repertoáru i tamější inscenaci Generálka rovněž s Jiřinou Bohdalovou v hlavní roli.

Známá česká herečka ztvární v chystané hře postavu Fonsie, jež se v domově seniorů seznámí s Wellerem v podání slovenského herce Milana Kňažka. Společně si zahrají partii jeho oblíbené karetní hry pojmenované gin rummy, o které Weller zná dopodrobna její pravidla a zákonitosti.

Ačkoli je jeho spoluhráčka pouhou začátečnicí, má ve hře štěstí. A štěstí míváme i tam, kde ho nepotřebujeme, a výhra někdy bývá i horší než prohra. Černá komedie obdržela dva roky po své premiéře Pulitzerovu cenu za drama.

Foto: archiv Divadla Na Jezerce

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!