Pět premiér, festivaly i módní kolekce. Divadlo v Dlouhé čeká nabitá sezóna

Pět premiér, festivaly i módní kolekce. Divadlo v Dlouhé čeká nabitá sezóna 

Divadlo v Dlouhé má před sebou rušnou sezónu. Kromě pěti premiérových inscenací se diváci mohou těšit i na oba oblíbené festivaly pro děti a mladé diváky, které tato pražská scéna pravidelně pořádá – 13+ a Dítě v Dlouhé. Divadlo si pro své příznivce nachystalo také několik speciálních novinek.

Divadlo v Dlouhé má před sebou 24. sezónu, v níž svým příznivcům představí tři premiéry ve velkém sále, dva nové komorní tituly a nebudou chybět ani festivaly 13+ a Dítě v Dlouhé. V první premiérové inscenaci, kterou budou Shakespearovy Sonety v adaptaci režisérského dua SKUTR, diváci poznají také nového člena souboru Miroslava Zavičára. Ten do Dlouhé přechází z Klicperova divadla v Hradci Králové.

Po listopadových Sonetech soubor čeká druhá premiéra v březnu, a to komedie Michaela Frayna Bez roucha v úpravě a režii Hany Burešové. Do třetice novinek ve velkém sále se ke konci sezóny zařadí první uvedení dramatizace románu Gertrudy von Le Fort Vytržení panny z Barby v režii Jana Nebeského. 

Ukázka z kalendáře Štěky z Dlouhé, foto: Michael Tomeš

Vedle „velkých“ inscenací se diváci mohou těšit také na dva nové tituly z komorní řady Krátká Dlouhá. Jedná se o původní adaptaci románu Jasutaky Cucuiho Konec stříbrného věku v režii Adama Skaly, kterou uvidíme v lednu, a o nový titul Slovenské sekce Divadla v Dlouhé, jenž se připravuje na červen.

Kromě samotných inscenací divadlo připravilo také řadu novinek pro své fanoušky. „Poprvé jsme vydali kalendář Divadla v Dlouhé a poprvé jsme se pustili do zcela neznámých vod současné módy a ve spolupráci s herečkou a návrhářkou Magdalenou Zimovou jsme vyrobili limitovanou a exkluzivní módní kolekci,“ upřesňuje ředitelka Divadla v Dlouhé Daniela Šálková

Ukázka módní kolekce Magdaleny Zimové, foto: archiv Divadla v Dlouhé

Kalendář s názvem Štěky z Dlouhé je do značné míry dílem herečky Evy Hacurové. Milovnice psů a všeho zvířectva jej totiž vymyslela, prosadila a i pomáhala při focení psů, želv, herců a hereček nejen na jevišti divadla. Autorem fotografií je Michael Tomeš a cílem kalendáře je zvýšit povědomí o různých způsobech, jak se stát chovatelem psa. 

Unisex mikiny, oversize šaty a doplňky jsou zase dílem herečky Magdaleny Zimové. Ta už přes pět let úspěšně provozuje vlastní značku oblečení pro děti Cuna vlnami. Tentokrát navrhla limitovanou módní kolekci speciálně pro Divadlo v Dlouhé.  

Kromě premiér čeká Dlouhou i loučení. K derniérám se totiž blíží inscenace 407 gramů z Bohumila Hrabala, Racek a Mnoho povyku pro nic. V nové sezoně pokračuje celoroční projekt Dlouhá cesta ke svobodě, k němuž vzniklo i speciální zvýhodněné předplatné na tři inscenace, které s tématem tohoto cyklu úzce souvisí: Élektra, Dopisy Olze a Romeo, Julie a tma.

Foto na titulce: ukázka z kalendáře Štěky z Dlouhé, foto: Michael Tomeš

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo v Dlouhé nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!