Hudební novinky, týden #37: Machine Gun Kelly, alba Korn a Pixies a o víkendu Divokej Bill v Úvalech

Hudební novinky, týden #37: Machine Gun Kelly, alba Korn a Pixies a o víkendu Divokej Bill v Úvalech 

Tento týden se u nás bude koncertovat především v menších klubech zaměřených na jazz, ožije i svět živě provedené klasické hudby. Velké pódium Fora Karlín tentokrát zaplní rapper Machine Gun Kelly.

Hudební týden můžete začít s jazzovou náladou v Jazz Docku, kde v pondělí vystoupí přední český jazzový kytarista Libor Šmoldas. Spolu s Libor Šmoldas Organ Triem vás překvapí přívalem pozitivní energie ve vlastních skladbách, které vycházejí nejen z jazzové tradice, ale silně se opírají o blues, funk a soul 60. let

Milovníci rapu by neměli zmeškat koncert Machine Gun Kelly ve Foru Karlín. Představí aktuální rockově laděné album Hotel Diablo, které je stejně provokativní jako jeho předchozí deska. 

Jihoafrický surfer a zpěvák Sean Koch zahraje v úterý v pražském Café v Lese. Do Evropy se vrací po úspěšném roce, kdy nahrál debutovou desku Your Mind Is A Picture. Jeho hudba je klidná a příjemná pro uši, má v sobě i něco z vlivu jihoafrického slunce a tamní kultury, tak se přijďte zahřát.  

Ve středu naplní Palác Akropolis v Praze kytara a zpěv ovládnuté špičkou bluesové hudební scény, Chrisem Cainem. Od půl osmé ukáže svůj expresivní styl, který je výsledkem jeho celoživotního studia a snahy o hudební mistrovství ovlivněné právě blues a soulem.

Ve středu 11. září se na smíchovské náplavce pustí Dan Bárta spolu s dalšími dvěma hudebníky Endru a Jenem Hovorkou do improvizačního vystoupení. Trojice vystoupí v Cargo Gallery od 20:00.

V Ostravě ve čtvrtek můžou příznivci klasické hudby zajít na A1 zahajovací koncert 66. sezóny Janáčkovy filharmonie Ostrava v Domě kultury. Zazní tam Pohádka Josefa Suka, suita na motivy scénické hudby k Radúzovi a Mahuleně op. 16 a v kontrastu s tím Koncert pro housle a orchestr D dur op. 77 Johannese Brahmse. Koncert povede žijící legenda ruské dirigentské školy Vassily Sinaisky a sólového partu na housle se ujme vynikající arménský houslista Sergey Khachatryan.

I Národní divadlo na čtvrtek chystá zahajovací koncert sezony. K 30. výročí sametové revoluce předvedou sólisté a hosté Opery Národního divadla, sboristé i orchestr úryvky a scény z Janáčkovy opery Z mrtvého domu, z Verdiho Nabucca, Smetanových oper Dalibor a Libuše a dalších. Vyvrcholením koncertu bude provedení Dvořákovy kantáty Te Deum, která zazněla na konci roku 1989 při prezidentské inauguraci Václava Havla.

V pátek vydá kapela Korn desku The Nothing. V ten samý den by mělo vyjít i nové album od Pixies Beneath the Eyrie. Má být temnější než předchozí nahrávky, tak posuďte sami!

Do pražského klubu Duplex v pátek přijede DJ Benny Benassi. Autor megahitu Satisfaction předvede svou elektrohudební show po 22. hodině.

V sobotu se v Amfiteátru Rychtář v Hlinsku předvede Michal David v rámci svého turné Open Air Tour.

V Úvalech ten den zahraje Divokej Bill. Jedná se o tradiční koncert, který kapela pořádá každé dva roky na úvalském atletickém oválu. Protože v roce 2015 v Úvalech proběhlo natáčení CD a DVD DOMA, tento název zůstal i pro letošní koncert, který bude zároveň, mimo festivalové sety, jediným samostatným vystoupením kapely v tomto roce, tak ho nezmeškejte.

Foto: NME

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!