V Divadle Radka Brzobohatého na podzim uvidíte Přelet nad kukaččím hnízdem i parodii na 50 odstínů. Můžete pomoct i nadacím

V Divadle Radka Brzobohatého na podzim uvidíte Přelet nad kukaččím hnízdem i parodii na 50 odstínů. Můžete pomoct i nadacím 

Divadlo Radka Brzobohatého zahajuje třetí sezónu pod novým vedením. Po dvou letech, kdy představilo už osm originálních představení, chystá na letošní podzim hned dvě novinky, obě s knižní i filmovou předlohou: Přelet nad kukaččím hnízdem a premiéru oddechovějšího představení 50 odstínů.

Pod vedením ředitelky Romany Goščíkové a uměleckého šéfa Lukáše Buriana započalo pražské Divadlo Radka Brzobohatého poblíž Václavského náměstí svou třetí sezónu. Po osmi úspěšných představeních, která se do divadla dostala v minulých dvou letech, připravilo na letošní podzim dvě novinky.

Tou první je druhá premiéra představení Přelet nad kukaččím hnízdem, úplně poprvé ho diváci mohli vidět už v červnu. Teď budou mít diváci možnost zajít na divadelní adaptaci slavného filmu Miloše Formana 14. září. Jakkoli bylo složité převést dílo na divadelní prkna, dramatizace slibuje kromě zachování věčně aktuálních témat, jako jsou hranice svobody a boj jedince se společností, která známe i z filmu, i přidání abstraktních prvků se zajímavou hrou se světly a originálním hudebním podkresem.

Chtěli jsme připravit něco, co bude mít větší přesah než jen bulvární obsah,“ odůvodnil výběr představení umělecký vedoucí divadla Lukáš Burian a současně i režisér této hry a herec. „Koresponduje to navíc s dramaturgií celého divadla, která se soustředí na ‚Divadlo fenoménů‘,“ dodal. Přelet nad kukaččím hnízdem jistě velkým fenoménem je. V hlavní roli se představí Miroslav Hrabě v alternaci s režisérem Burianem. Sestru Ratchedovou, kterou ve filmu skvěle ztvárnila Louise Fletcherová, bude v Divadle Radka Brzobohatého hrát Romana Goščíková v alternaci s Annou Kulovanou.

Úplnou novinkou letošního podzimu bude oddechovější záležitost. Herci předvedou v Česku vůbec poprvé úspěšný muzikál ze samotné Broadwaye nazvaný 50 odstínů. Živou kapelu, vtipné texty písní zpívaných herci, taneční kreace a hlavně hodně legrace prý nejvíce ocení milovníci humoru a sexu. Nejedná se totiž o adaptaci knih ze série Padesát odstínů, nýbrž jejich parodii. Premiéry proběhnou 22. a 23. listopadu.

Na konci září a potom 4. prosince se taky v divadle uskuteční dvě benefiční představení Přeletu nad kukaččím hnízdem. 26. září poputují vydělané peníze do Nadace Krása pomoci, prosincové představení pomůže zas Nadačnímu fondu Pečovatel. Obě nadace pomáhají seniorům, kteří chtějí své stáří strávit doma a nikoliv v institucionálním zařízení.

Na programu Divadla Radka Brzobohatého na podzim zůstávají i úspěšná představení jako Freddie - Concert show.

Foto: archiv DRB

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!