Thank U, Next. Ariana Grande předvedla profesionálně chladnou popovou show

Thank U, Next. Ariana Grande předvedla profesionálně chladnou popovou show70%

Americká zpěvačka Ariana Grande vystoupila ve středu 4. září vůbec poprvé v České republice. Přijela sice čtyři dny před původně plánovaným termínem a na poslední chvíli zrušila setkání s fanoušky, i tak její show budila velká očekávání.

Při příjezdu k O2 areně děsí příchozí neskutečně dlouhé fronty, které se vůbec nehýbají kupředu. Nad vchodem se neustále objevuje nápis, že se návštěvníci na koncert dostanou s taškou nebo kabelkou jen v tom případě, kdy je celá vyrobena z průhledného materiálu. Vzhledem k tomu, že se mnozí rozhodli toto nařízení ignorovat a zkusit štěstí, vznikají u turniketů dohady, které dělají z čekání úmorný více než hodinový zážitek.

Spolu s osmou hodinou večerní nervozita vrcholí. Řady nejsou zdaleka u konce a už jsou z haly slyšet tóny prvního předskokana, kterého o dvacet minut později střídá zpěvačka Ella Mai, druhá předskokanka. Ani tu někteří čekající nestihnou. Lidé začínají být otrávení, matky se hádají se svými nezletilými dcerami, kvůli nimž se na tohle dobrodružství vydaly, trpěliví přítelové natěšených fanynek raději mlčí.

Přehnaná opatrnost zpěvačky a jejího managementu přitom není příliš překvapivá. Jsou to teprve dva roky, co sebevražedný atentátník odpálil na jejím koncertu v Manchesteru improvizovanou bombu, která zabila 22 návštěvníků. Možná by akorát stačilo otevřít brány o pár desítek minut dříve. Nicméně netrpělivost fanoušků před pražskou halou okamžitě opadává, jakmile prochází bezpečnostním rámem a vrhají se do útrob budovy do svých sektorů. Předskokany sice nestihli, nicméně pro ně je důležitější, že stihnou celý koncert Ariany Grande. Ostatně kvůli tomu jsou tady.

Očekávaný koncert začíná v půl desáté, jen pár minut po plánovaném času. A start je to skutečně působivý. Šestadvacetiletá hudebnice vyjíždí na pódium spolu s tanečníky v jakési rekonstrukci Poslední večeře. A již při prvním pohození dlouhým copem je každému jasné, kdo symbolizuje v tomto živém sousoší Ježíše. Následující píseň God Is a Woman také nikoho nepřekvapí. V první části koncertu se fanoušci dočkají rovněž songů Bad Idea či Break Up With Your Girlfriend, I´m Bored.

Následuje jakési intermezzo, kterých se návštěvníci dočkají ještě dalších čtyř. Ariana Grande během nich obvykle mění outfit, aby následně potěšila přítomné další smrští hitů. Byť je setlist složen pečlivě, začátek show je poměrně mdlý. Na pódiu sice probíhá do posledního detailu natrénovaná taneční show, Grande předvádí svůj perfektní hlas, ale jakoby chyběl drive a zápal. Ten přichází až s písní Side to Side na konci druhé části. Příval energie dokážou fanoušci náležitě ocenit. Kromě pronikavého ječení se začínají i pořádně vlnit.

To, že na pódiu vystupuje světoznámá popová hvězda, dokazuje od počátku výborně vymyšlená scéna, která nabízí podívanou i pro diváky sedící v horních patrech. Projekce je totiž možné sledovat nejen na plátně za pódiem, ale i na pódiu samotném. Skvělá je rovněž světelná show, videoprojekce jsou většinu času vkusné, místy dokonce velmi působivé. Místy scéna v kombinaci s popovými hity působí až přeslazeně. To se dá však odpustit, protože to koresponduje s názvem koncertní šňůry - Sweetener World Tour.

Samozřejmě nechybí ani rekvizity dokreslující atmosféru. Kromě stolu a židlí ze zmiňované Poslední večeře se na pódiu objeví také opravdové auto nebo obří replika Měsíce. Zkrátka dívat se je skutečně na co. Stejně propracovaný je také zpěv, tanec a jakýkoliv děj na scéně. Z této preciznosti se však stává i největší slabina show. Koncert totiž působí většinu času mechanicky, chladně, bez emocí. Některé písně, a rozhodně jich není málo, jsou navíc založené na předtočených vokálech, k nimž Ariana Grande místy přidává ty své, hlasitější. Doprovodná kapela je v pozadí, mnohem větší prostor dostávají tanečníci.

Ve 23:00 je po všem. Ariana Grande se s pražským publikem loučí písní Thank U, Next. Před ní samozřejmě nechybí ani klíčový hit Break Free a song No Tears Left to Cry. Končí perfektní profesionální popová show plná tanečních čísel a neobyčejného hlasu mladé zpěvačky. U srdce však koncert příliš nechytil, silnější zážitek se nekonal, slzičky dojetí zůstaly hluboko v slzných kanálcích. Takže Thank U, Next.

Foto: Facebook.com/ArianaGrande 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?