Prahu čekají hiphopové Vánoce. Přijede rapper J.I.D s novou deskou

Prahu čekají hiphopové Vánoce. Přijede rapper J.I.D s novou deskou 

J.I.D, jeden z nejsledovanějších současných rapperů, přijede v prosinci do Prahy. V klubu Roxy představí své nové album DiCaprio 2 pojmenované po rapperovu hereckém idolovi.

Čerstvá hvězda hip-hopového světa, vlastním jménem Destin Choice Route, v hudebním světě J.I.D, zamíří letos 20. prosince do pražského klubu Roxy. Naváže tak na vydání alba DiCaprio 2, které kritici velmi chválí a které obsahuje i singl Off Deez s chytlavým samplem skladby Esclavo Y Amo z roku 1978 od psychedelicko-rockové skupiny Los Pasteles Verdes.

J.I.D se poprvé dostal do povědomí posluchačů roku 2015, kdy vydal první EP DiCaprio. Do rapu na ní často přimíchával jazzové a soulové samply a rapoval o životě v americké metropoli. Tou dobou také zanechal vysoké školy a spojil se s hiphopovými přáteli ve spolku Spillage Village. S tím projeli celé Spojené státy a vydali několik úspěšných mixtapů.

Jeho skvělého projevu na pódiu si všiml i dnes již zesnulý mladý rapper Mac Miller, který si ho pozval jako hosta na své vlastní turné. Letos také před vlastní sérií evropských koncertů podpoří na šňůře rappera Logica.

Mezi další úspěchy J.I.D patří letos vydaná kompilace jeho současného labelu Dreamville s názvem Revenge of the Dreamers III. Vytvořil taky doprovod k několika počítačovým hrám a seriálům, třeba k hitu letošního léta promítaném HBO Euphoria. Taky nahrál spolu se zpěvákem Aloem Blaccem titulní píseň k poslednímu filmu ze série Rychle a zběsile.  

Vstupenky na koncert J.I.D v Roxy budou k dispozici 6. září za cenu 520 Kč na webu pořadatele.

Foto: Fource.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!