Neil Young vypustil do světa nový singl Milky Way z chystaného alba, které vyjde v říjnu

Neil Young vypustil do světa nový singl Milky Way z chystaného alba, které vyjde v říjnu 

Neil Young spolu s americkou skupinou Crazy Horse připravuje nové album po sedmi letech. Deska „Colorado“ má vyjít 25. října, teď z ní Young vypustil do světa hlavní singl nazvaný „Milky Way“.

Jemná melodie sóla na elektrickou kytaru, kvílivý nosový hlas, pomalé bluesové tempohustým textem. To charakterizuje nový singl Milky Way vydaný kanadskou legendou Neilem Youngem a skupinou Crazy Horse. S tou hudebník připravuje už dvanácté studiové album nazvané Colorado. Má vyjít 25. října a bude obsahovat deset skladeb o různých délkách v rozmezí tři a třinácti minut.

Však má také vyjít i na dvou LP deskách, s dvěma hudebními bonusy na závěr: živou verzí písně Rainbow Of Colors, která měla vyjít jako první na singlu, ale Milky Way ji nakonec předběhla, a bonusovou studiovou nahrávkou Truth Kills.

Nové album následuje po posledním studiovém počinu tří hudebníků z Crazy Horse v čele s Neilem Youngem Psychedelic Pill z roku 2012. Na rozdíl od něj ale na kytaru ve skupině již nehraje Frank “Poncho” Sampedro, který se rozhodl jít do hudebního důchodu. Nahradil ho Nils Lofgren, který s kapelou hrál už před pětačtyřiceti lety. Vedle něj hrají dva stálí členové Crazy Horse, baskytarista Billy Talbot a bubeník Ralph Molina. Všichni tři sloužili při nahrávání také jako dobří vokalisté.

Neil Young kromě zpěvu u některých skladeb také hraje na piano, střídá akustickou i elektrickou kytaru, kouzlí na vibrafon a v občas přidá i typickou harmoniku, kterou známe třeba z jeho hitu Heart of Gold. Po vydání Colorada se fanoušci mohou těšit i na dokumentární film Mountaintop Sessions znázorňující proces nahrávání celého alba. Nahrávky vznikly ve studiu v hornatém americkém státě Colorado, odkud pochází jak název desky, tak doprovodného filmu.

Původně měl Young v plánu vyrazit podpořit nové album na turné, nakonec se ale rozhodl ho odřeknout. Raději se chce zaměřit na precizní dokončení nahrávek, album totiž sám produkuje spolu s Johnem Hanlonem. Koncerty proto odkládá na příští rok.

Foto: NME

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!