Nejnovější články » Zajímavosti

Putovní hokejové muzeum NHL Global Fan Tour zamíří do pěti českých měst

2.9.2019,

Interaktivní hokejové muzeum, které vzdává hold National Hockey League a jejím evropským hráčům, putuje na podzim po Evropě a během turné se zastaví také v pěti městech v tuzemsku. Prohlédnout si ho budou moci návštěvníci v Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, Plzni a Praze.

Hned v pěti českých městech se představí muzeum NHL Global Fan Tour složené ze dvou kontejnerů, které tvoří interaktivní obrazovky a které obsahují herní konzole a zařízení pro tvorbu personalizovaných hokejových kartiček Upper Deck.

Nachází se v nich také replika míst v kabině NHL s možností vyzkoušet si hokejovou výstroj slavných hráčů. K vidění budou i artefakty evropských hvězd z Hokejové síně slávy, které zapůjčila torontská Hockey Hall of Fame. Příležitostně se návštěvníci mohou těšit na setkání s někdejšími i současnými hráči NHL, hokejisty z evropských soutěží nebo s maskoty klubů ligy.

Fanoušci budou moci nahlédnout také do stánku, kde si mohou nechat změřit tvrdost střely a porovnat ji s hvězdami ligy. Otestovat můžou i svou střeleckou přesnost nebo umění kličkovat s hokejkou. Muzeum myslí i na nejmenší příznivce sportu, kteří budou mít možnost zahrát si hokejbal nebo si vybarvit hokejové omalovánky.  

V Česku se zájemci muzea dočkají během září a října. V pondělí 16. září bude otevřené v Brně na náměstí Svobody, ve středu 18. září na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, v pátek 20. září na zatím neurčeném místě v Ostravě, v pondělí 23. září na plzeňském náměstí Republiky a nakonec ve čtvrtek 3. října na zatím neurčeném místě v Praze.

Foto: archiv NHL