Putovní hokejové muzeum NHL Global Fan Tour zamíří do pěti českých měst

Putovní hokejové muzeum NHL Global Fan Tour zamíří do pěti českých měst 

Interaktivní hokejové muzeum, které vzdává hold National Hockey League a jejím evropským hráčům, putuje na podzim po Evropě a během turné se zastaví také v pěti městech v tuzemsku. Prohlédnout si ho budou moci návštěvníci v Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, Plzni a Praze.

Hned v pěti českých městech se představí muzeum NHL Global Fan Tour složené ze dvou kontejnerů, které tvoří interaktivní obrazovky a které obsahují herní konzole a zařízení pro tvorbu personalizovaných hokejových kartiček Upper Deck.

Nachází se v nich také replika míst v kabině NHL s možností vyzkoušet si hokejovou výstroj slavných hráčů. K vidění budou i artefakty evropských hvězd z Hokejové síně slávy, které zapůjčila torontská Hockey Hall of Fame. Příležitostně se návštěvníci mohou těšit na setkání s někdejšími i současnými hráči NHL, hokejisty z evropských soutěží nebo s maskoty klubů ligy.

Fanoušci budou moci nahlédnout také do stánku, kde si mohou nechat změřit tvrdost střely a porovnat ji s hvězdami ligy. Otestovat můžou i svou střeleckou přesnost nebo umění kličkovat s hokejkou. Muzeum myslí i na nejmenší příznivce sportu, kteří budou mít možnost zahrát si hokejbal nebo si vybarvit hokejové omalovánky.  

V Česku se zájemci muzea dočkají během září a října. V pondělí 16. září bude otevřené v Brně na náměstí Svobody, ve středu 18. září na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, v pátek 20. září na zatím neurčeném místě v Ostravě, v pondělí 23. září na plzeňském náměstí Republiky a nakonec ve čtvrtek 3. října na zatím neurčeném místě v Praze.

Foto: archiv NHL

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!