Devendra Banhart poprvé v Praze! Doveze písně inspirované mateřstvím i kritickou situací ve Venezuele

Devendra Banhart poprvé v Praze! Doveze písně inspirované mateřstvím i kritickou situací ve Venezuele 

Devendra Banhart, americký zpěvák a vizuální umělec s venezuelskými kořeny, se představí vůbec poprvé v české metropoli. Fanouškům přijede představit svou chystanou novinku Ma.

Eklektický hudebník Devendra Banhart má za sebou téměř dvacet let dlouhou hudební kariéru. Spolu s hudebnicemi CocoRosie a Anohni se stal vůdčí postavou freakfolkové scény nulté dekády.  Přesto se ho čeští fanoušci dočkají příští rok vůbec poprvé. Vystoupí 25. ledna 2020 v pražském Paláci Akropolis, kde představí nahrávku, na níž se zabývá mateřským poutem i současným kritickým stavem ve Venezuele.

Banhart se sice narodil v Texasu, nicméně své dětství strávil ve Venezuele, kde poznal skutečnou chudobu a zoufalství. I to ovlivnilo jeho budoucí tvorbu. „Můj bratr, bratranci, tety a strýcové zůstali ve Venezuele. Všichni teď žijí v zoufalství a se zatajeným dechem pozorují ten chaos kolem sebe,“ vysvětlil zpěvák, „není lehké pozorovat rodnou zem, jak trpí. Jediné, co můžu udělat, je myslet na ně a posílat jim naději.“

Nové album Ma vychází 13. září a slibuje intimní příběhy v doprovodu akustické kytary, dechů a kláves. Deska z nejrůznějších úhlů tematizuje mateřství a proměny mateřského pouta v čase – a to od úzkého kontaktu dítěte a matky až po přetrhání veškerých vazeb. Banhart se v písních dotýká i obecnějších témat, jako jsou humanitární a přírodní krize, s nimiž se potýká Jižní Amerika. První singl z nahrávky Kantori Ongaku doprovází videoklip, prostřednictvím něhož hudebník vyzývá k finanční podpoře neziskové organizace I Love Venezuela.

Jeden z nejtalentovanějších umělců posledních dvou dekád – tak označil Banharta hudební magazín Pitchfork. Svou hudební kariéru zahájil v roce 2002, kdy vydal debutové album Oh Me Oh My na labelu vedeným Michaelem Girou z The Swans. Na svém kontě má ale i další zajímavé spolupráce, například ty s Beckem, Yoko Ono či kapelou Xiu Xiu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Palác Akropolis

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!