Hudební novinky, týden #36: Evanescence, Ariana Grande i Pálavské vinobraní

Hudební novinky, týden #36: Evanescence, Ariana Grande i Pálavské vinobraní 

Tento týden hudební oblasti vévodí dva koncerty Evanescence a středeční show Ariany Grande. Ale i milovníci jazzu, festivalů a menších klubových koncertů si vyberou z našeho týdenního hudebního přehledu.

Malostranské besedě v pondělí a v úterý zahraje Robert Křesťan se svou skupinou Druhá tráva. Tato špička na folk & country scéně u nás bývá často označována jako bluegrassová, už od počátku existence v roce 1991 však mixuje více stylů. Poslechnout si písně výjimečného autora a zpěváka Křesťana a mimořádně instrumentálně zdatné členy skupiny můžete oba dny od 20:30.

V úterý zavítají američtí metalisté Helmet v rámci podzimního turné do Lucerna Music Baru v Praze. Skupina slaví už 30 let existence a na koncertech plánuje zahrát vždy taky 30 skladeb ze svého obsáhlého repertoáru složeného z osmi studiových alb včetně rarit ze starších EP a singlů i několika předělávek skladeb jiných kapel.     

Do Jazz Docku se v úterý vracejí Blue Shadows s Jamesem Harriesem, tentokrát navíc se speciálním hostem Vladimírem Mišíkem. Kapela složená z hudebníků z uskupení různých žánrů a oblastí vydala v roce 2016 debutové album. Se svou hudbou vycházející ze stylu americana spojujícím folk, blues a country nekoncertuje často, její vystoupení v originálním klubu na smíchovské náplavce bude i proto výjimečné.

Ve středu přijede do Česka americká gothic rocková formace Evanescence. Poté, co před dvěma lety zazářili na Rock for People a před rokem na koncertu v Praze, předvede kapela v čele s charismatickou Amy Lee své hity jako My Immortal, Bring Me To Life nebo Everybody’s Fool v plzeňském prostoru Depo2015 a hned další den, ve čtvrtek 5. září, v brněnské městské hale Vodova. Na koncertech vedle hitů uslyšíte i písně z posledního alba Synthesis z roku 2017.

O2 arenu ten den ovládne hlas mladé americké zpěvačky Ariany Grande. Do Prahy přijede v rámci velkého světového turné u příležitosti vydání nového studiového alba Sweetener. Fanoušci se mohou těšit na 24 skladeb včetně několika největších hitů a taky na show plnou hlasových experimentů, tance a konfet.

V pátek v brněnském Moravském zemském muzeu zahájí oslavy výročí třiceti let od Sametové revoluce koncert The Plastic People of the Universe. Rocková kapela, která patřila mezi hlavní protagonisty československého hnutí undergroundu v letech 1968 až 1988 a inspirovala vznik mnoha dalších kapel, zahraje v 19:00 v Birskupském dvoře nad Kapucínským náměstím.

Z nových alb, která vyjdou v pátek, vyčnívá třeba ztracené a nyní nalezené album, které Miles Davis začal natáčet v roce 1985, nazvané RubberbandDalší jazzový počin chystá i Emma Frank se svým čtvrtým a dosud nejambicióznějším albem Come Back.

V sobotu se v Brně můžou zabavit nejen milovníci piva na Dni Starobrna. Na akci zahrají Chinaski, Queenie, Eddie Stoilow a chybět nebudou ani soutěže, pivní škola a exkurze – to vše a ještě mnohem více si návštěvníci letos užijí bez vstupného. Brněnský pivovar navíc speciálně k akci připravil pivo s originálním příběhem.

V Mikulově se o víkendu bude konat festival vína, gastronomie a kultury s prestižní vinařskou soutěží a exkluzivním hudebním programem. Vstupenka na Pálavské vinobraní zahrnuje permanentku, degustační bločky na nákup vzorků a katalog k Národní soutěži vín mikulovské vinařské podoblasti, láhev vína, vinnou sklenici a malé překvapení.

V Praze se o víkendu můžete zabavit třeba na Festiwall 2019 v modřanském areálu Kytary.cz. Na  velkém koncertu připomínajícím pořad Na kloboučku vystoupí dvacítka předních hudebníků v čele s Danem Bártou, Kamilem Střihavkou, Bárou Basikovou a dalšími. Průvodci pořadu Michal Pavlíček a Ondřej Konrád na pódium pozvou i zástupce mladé generace. FestiWall 2019 se odehraje od 6. do 8. září. Všechny koncerty doplní prezentace atraktivních nástrojů, semináře, besedy a workshopy slavných vystupujících muzikantů.

Foto: BBC

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!