Začíná festival Soundtrack, uvede muzikál s hity kapely Queen i Amadea se živou hudbou

Začíná festival Soundtrack, uvede muzikál s hity kapely Queen i Amadea se živou hudbou 

Ve středočeských Poděbradech ve čtvrtek odstartuje letošní ročník festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack. Zahajovací večer bude patřit swingové hudbě v podání Petra Kroutila & Original Vintage Orchestra. Program potrvá do neděle, kromě hlavních koncertů nabídne i bezplatné akce v lázeňském parku.

Třetí ročník festivalu Soundtrack hostí od čtvrtka 29. srpna do neděle 1. září lázeňské město Poděbrady. Zahájí ho swingová noc pod taktovkou předního českého big bandu Petra Kroutila v režii Jiřího Vejdělka. Publikum čekají proslulé moderní písně upravené v dobovém stylu a zároveň aranže ukázek z letošního hudebního programu festivalu.

Na aranžování Mozarta a Ivana Hlase ve swingovém podání big bandu moc těším. Doposud jsem se nezalekl Queenů, Visacího zámku, Kabátů nebo třeba Michaela Jacksona a ukázalo se, že to u lidí výborně funguje, tak proč by neklaplo tohle? Bude to Original a bude to Vintage,“ nechal se slyšet Petr Kroutil, který si na zahajovací večer přizval známého amerického zpěváka Chucka Wansleyho.

V pátek festival uvede první koncertní provedení Hřebejkova debutu, muzikálu Šakalí léta z roku 1993, s velkoformátovou projekcí. Na pódiu se při premiéře potkají představitel hlavní role Bejbyho Martin Dejdar se zpěvákem Janem Kalouskem.

Následující den bude hlavní program pokračovat taneční show Hvězdy StarDance s podtitulem Z pohádky do pohádky. Někdejší soutěžící z pořadu České televize totiž předvedou své taneční kreace na slavné pohádkové melodie, ať už z filmu Ledové království, Princezna se zlatou hvězdou, Madagascar nebo Lví král.

Během sobotního večera rozezní koncertní šapitó na břehu Labe orchestr a sboristé Kühnova smíšeného sboru pod vedením dirigenta Ernsta von Tiela. Zahrají skladby z Formanova oscarového snímku Amadeus z roku 1984 opět při velkoformátové projekci.

Pořadatelé každoročně nezapomínají ani na nejmenší diváky, pro něž bude určen program během nedělního odpoledne. Těšit se můžou na projekci pohádky Šíleně smutná princezna z roku 1968 se živou hudbou z pera Jana Hammera a se zpěvem hereckého tandemu Jana Ciny a Bereniky Kohoutové.

Festival v neděli večer zakončí česká premiéra rockového muzikálu We Will Rock You s nejznámějšími skladbami kapely Queen. Hity jako Radio Ga-Ga, I Want To Break Free, Under Pressure nebo Don’t Stop Me Now zazní v podání domácích muzikálových zpěváků, mezi nimi nebude chybět Bohouš Josef, Kamila Nývltová, Míša Nosková, Petr Kutheil a další.

Program v prostředí lázeňského parku bude jako již tradičně zdarma. Tentokrát si můžou návštěvníci během víkendových dnů poslechnout koncert písničkáře Voxela, kapely Light & Love nebo Goodfellas, v letním kině zhlédnout snímky Velký Gatsby, The Doors: When You’re Strange nebo Zrodila se hvězda nebo si prohlédnout výstavu. Pro děti budou připraveny různé workshopy, malování na obličej, fotokoutek nebo PlayStation zóna.

Foto: The Saul Zaentz Company

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!