Divadlo na Vinohradech chystá první premiéru sezóny. Hlavní roli si zahraje Dagmar Havlová

Divadlo na Vinohradech chystá první premiéru sezóny. Hlavní roli si zahraje Dagmar Havlová 

Po více než dvaceti letech se do Divadla na Vinohradech vrací slavná hra Fridricha Dürrenmatta Návštěva staré dámy. Hlavní roli v dramatu o miliardářce, která se vrací do rodného města, odkud ji kdysi sousedé vyhnali kvůli špatné pověsti, ztvární Dagmar Havlová.

Švýcarský dramatik Fridrich Dürrenmatt se ve hře Návštěva staré dámy věnuje tématům viny a traumat totalitní minulosti. Příběh o miliardářce Kláře Zachassianové, která se vrací do rodného města Güllen, překročil rámec vzniku své doby a i dnes je stále aktuální. Zadlužení občané totiž udělají cokoliv, aby jim slavná rodačka pomohla vrátit prosperitu a životní úroveň.

Fridrich Dürrenmatt patří k jednomu z nejuváděnějších autorů. V českých divadlech jsme mohli vidět většinu z jeho her, Návštěva staré dámy bude na Vinohradech již dvacátým osmým uvedením. To první bylo v roce 1959 v Divadle ABC v režii Miroslava Horníčka a s Jaroslavou Adamovou v hlavní roli.

Dagmar Havlová na zkoušce. Foto: archiv Divadla na Vinohradech

Do Divadla na Vinohradech se toto drama uznávaného klasika moderního divadla vrací potřetí. Naposled hlavní roli ztvárnila Jiřina Jirásková na konci devadesátých let. Tentokrát se v ní představí Dagmar Havlová.     

V režii Jana Buriana uvidíme kromě Havlové Tomáše Töpfera v roli Klářina milence Illa, Petra Kostku jako Komorníka, dále Dennyho Ratajského, Jiřího Maryšku, Zuzanu Vejvodovou a další. Premiéra se koná v pátek 6. září.

Foto: archiv Divadla na Vinohradech

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!