RECENZE: Hororová opera Vymítač není pro křehké duše, je to pořádný rockový a metalový nářez

RECENZE: Hororová opera Vymítač není pro křehké duše, je to pořádný rockový a metalový nářez70%

RockOpera nabízí divákům špičkový divadelní zážitek, který není pro slabé povahy! Vymítač je inspirovan skutečnou událostí ze 14. století. Tehdy ve vesnici Velhartice na přilehlém hřbitově u kostela sv. Máří Magdaleny proběhl děsivý obřad, kvůli kterému byl narušený klid mrtvého. A klidu se nedočkali ani diváci na výjezdovém představení.

RockOpera Praha, v rámci své Vymítač Tour, přijela do Kroměříže představit svůj první hororový počin, který se dotýká satanistických rituálů. Scénář napsala umělecká šéfka RockOpery Pavla Forest, hudbu složil skladatel Milan Steigerwald a režii s choreografií má na svědomí mistryně fyzického divadla Irina Andreeva.

Příběh Vymítače je rozdělen do dvou dějství. První se točí kolem dívky (Žantí), jejíž milý (Jan Tláskal) jde do války. Před jeho odchodem jí slíbí, že se vrátí, jeho dívka tak marně čeká. Vojákův kamarád (Petr Kutheil), ji přesvědčuje o tom, že se ho již nedočká, a chtěl by ji tak získat pro sebe. Druhá část se točí kolem zoufalé dívky, která je na pokraji šílenství. Je posedlá touhou mít svého milého u sebe a ocitá se tak mezi životem a smrtí. Její posedlost je tak velká, že si v sobě vytvořila své druhé já, které se mění v démona (Magdaléna Tempírová) a ničí ji zaživa.

Krásný příběh dvou mladých lidí, které doprovází nešťastný osud, trochu kazil fakt, že hercům bylo ze začátku špatně rozumět. Děj byl zmatený a jednotlivé pasáže se velmi rychle měnily, takže se divák hůře orientoval. Představení ale láká na celou plejádu umělců - od akrobata, který předváděl neuvěřitelné kousky na šálách až po pole dance. Skvělá byla také světelná show. Divákům neunikla ani výborná práce maskérů a kostymérů, díky které vynikla démonova děsivá podoba.

Představení RockOpery těží z výborné atmosféry, která divákům předkládá zážitek hodný svého strašidelného názvu. Herecké a pěvecké výkony naplňují standard, který si pražské scéna udržuje už několik let. Vymítač tak až na drobné výjimky dokáže zázraky jak ve fiktivním světě tak i vstříc vděčnému publiku.

Foto: web RockOpera Praha

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!