VyšeHrátky se blíží, letos nově nabídnou program pro batolata, vážnou hudbu i skupinové bubnování

VyšeHrátky se blíží, letos nově nabídnou program pro batolata, vážnou hudbu i skupinové bubnování 

V areálu Královské akropole na pražském Vyšehradě se uskuteční od 3. do 13. září rodinný festival VyšeHrátky. Víkendový program pro veřejnost láká na divadelní představení, koncert vážné hudby nebo na společné bubnování s Petrem Šušorem.

O víkendu od pátku 6. do neděle 8. září nabídne šestnáctý ročník festivalu VyšeHrátky divadelní představení pro děti různého věku v podání souborů jako Buchty a loutky, Divadlo Continuo, Loutky bez hranic, Divadlo LokVar a několika dalších. Program odstartuje páteční inscenací Zajíček a velká mrkvová záhada Divadla 100 opic a ukončí ho nedělní pohádka Golem pod taktovkou Studia Damúza.

Kromě programu pro děti od 3 let výše jsou na letošek naplánovaná představení pro nejmenší diváky do 3 let a také workshopy přímo pro batolata. Nejmladším dětem přizpůsobujeme i výtvarné dílny určené primárně pro větší návštěvníky, abychom jim poskytli variantu kompletní festivalové nabídky,” vysvětlila dramaturgyně Agáta Charvátová.

Letošní novinkou je i speciální projekt Filharmoniště. Jde o koncert vážné hudby, na který budou kromě dospělých moci zajít i nejmenší a bude na něm dovoleno svačit, tančit, spát nebo si hrát, pokud děti nebudou rušit ostatní diváky. Mimo divadelní program festival chystá také skupinový workshop bubnování s Peterem Šušorem, který mimo jiné slouží k redukci stresu a rozvoji rytmických a improvizačních schopností.

Doprovodný program zahrnuje také cvičení jógy pro různé věkové kategorie, hudebně-pohybovou dílnu pro batolata nebo filmové promítání klasických českých animovaných večerníčků pod širým nebem.

Program ve všední dny je určen školním kolektivům, na které již tradičně čeká divadelní bojovka – letos s podtitulem Expedice literatura. „Chceme v dětech především znovu navodit pozitivní vztah ke knihám a ke čtení, odkrýt mechanismy, které se skrývají za vytvořením příběhu, a postavit je jak do rolí spisovatelů, tak čtenářů,“ dodala ředitelka festivalu Tereza Tomášová.

Foto: Marek Mádl

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!