Beatleweek v Liverpoolu ve čtvrtek a v pátek: hudba od Beatles všude i velké koncerty na originálních místech

Beatleweek v Liverpoolu ve čtvrtek a v pátek: hudba od Beatles všude i velké koncerty na originálních místech 

Liverpoolský festival zaměřený na hudbu Beatles započal svůj druhý den ve čtvrtek. Většina hlavního programu ale začala v pátek, kdy se rozezněly stěny zajímavého baru vytvořeného z ruin starého kostela Alma de Cuba s těmi nejlépe znějícími skupinami celého festivalu. Velký úspěch sklidili i tradiční profíci z branže Beatles Revivalů The Fab Four.

International Beatleweek propukl na plno a kromě neustávajících koncertů v kolébce Beatles Cavern Clubu a protějším Pubu se k událostem přidaly speciální koncerty na jiných místech v Liverpoolu. Tam se sjely stovky až tisíce fanoušků z celého světa, aby podpořily mezinárodní kapely a uskupení, které tu vystupují na beatlesáckém festivalu. Taky si pochopitelně užívají zdejší nenahraditelnou atmosféru, kterou současně sami tvoří svou přítomností a nadšením.

Čtvrteční večer zvítězila na pódiích Cavernu dívčí kapela Dea Matrona ze Severního Irska. Tři dívky ve věku kolem osmnácti let dokázaly úžasně zabavit nemálo náročné publikum svými líbivými hlasy zpívajícími jak cover písně Beatles i několika dalších skupin jako Led Zeppelin a Aerosmith. To se jim poté dařilo i na pátečních vystoupeních na dalších pódiích v liverpoolských klubech. Později večer ve čtvrtek v Cavern Pubu zaujali diváky více i méně náročnými skladbami časem ověření MacDonald’s Farm s písněmi jako She Said She Said a Doctor Robert.

V pátek se k programu přidaly akce speciálně pro návštěvníky festivalu Beatleweek. V poledne tak ve stylovém klubu vytvořeném z pozůstatků kostela Alma de Cuba začali hrát výborní Sgt. Pepper z Brazílie, kteří se zaměřili na vícehlasé skladby nejen z alba Rubber Soul. Po nich následovali neméně dobří The Blue Beatles, hrající především skladby ze sólové tvorby George Harrisona.

Čím déle festival trvá, tím více jeho návštěvníci ocení skladby, které ještě nezazněly nebo je alespoň kapely nehrály ještě mockrát. The Blue Beatles nebo ClubeBigBeatles také z Brazílie, kteří hráli i sólové skladby Paula McCartneyho jako Back in Brazil z jeho úplně poslední desky Egypt Station, tak měli velký úspěch už jen pro svou originalitu.

Večerní program pro nositele vstupenek na Beatleweek zahrnoval koncert v obrovském prostoru Great Central Hall, kde hrál klasický profi Beatles revival z Kalifornie The Fab Four. Paruky, různá období, stejné pohyby, hlasy, akcent, nosy, prostě skoro vše, až na to, že to opravdoví Beatles nejsou a být nemohou. Nicméně díky svému téměř dokonalému kopírování liverpoolské čtyřky si získali velmi pozitivní divácký ohlas.

A tak festival pokračoval až do nočních hodin, kdy se ti, co vydrželi, sešli na další dávku hudby do Adelphi Hotelu na páteční večírek. Všichni jsou v dobré náladě, zpívají, tancují a užívají si skladeb od Beatles i jiných oblíbených kapel jako Electric Light Orchestra. Na koncertech nechybí ani mnohé písně ze sólových drah členů Beatles. Beatleweek ale zdaleka nekončí, teprve začal, tak zůstaňte ve střehu!

Foto: Signatures Liverpool

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!