Ne vždy svatba dopadá přesně podle představ. Výběr filmů s nevěstami v hlavních rolích

Ne vždy svatba dopadá přesně podle představ. Výběr filmů s nevěstami v hlavních rolích 

V posledních dnech přišel do kin hororový snímek Krvavá nevěsta. Ten vypráví příběh Grace, která si pro úplné přijetí do rodiny musí zahrát hru na schovávanou. Pravidla jsou však tak trochu pozměněná... Připomeňme si některé snímky, kde si hlavní roli zahrála nevěsta. Ne pokaždé totiž musí být “krvavá”.

Kill Bill (2003) 

Jeden z Tarantinových kultovních snímků, rozdělený do několika kapitol vyprávěných v přehozeném pořadí, staví do popředí Umu Thurman. Ta se rozhodne skončit s kariérou ve špičkovém zabijáckém komandu. Den její svatby však naruší vraždění, které má na svědomí její bývalý šéf Bill.  

Všichni si myslí, že zemřela, upadla však do kómatu a po pěti letech se rozhodne pomstít všem, kteří jsou za masakr zodpovědní. Zrazená a odhodlaná hrdinka si dokonce začne říkat Nevěsta. Uma Thurman byla za svůj skvělý herecký výkon nominována na Zlatý Glóbus za nejlepší herečku. Snímek se dočkal úspěšného pokračování, které Umě Thurman zajistilo i druhou nominaci.  

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)  

Na našem seznamu nesmí chybět ani tento animovaný příběh, který byl nominován na Oscara. Hlavním postavám – Viktorovi a jeho mrtvé nevěstě - propůjčili hlasy Johny Depp a Helena Bonham Carter. Skutečnou nevěstu namluvila Emily Watson.  

Příběh z 19. století vypráví o Viktorovi, který je vtažen do podsvětí, aby se oženil s mrtvou nevěstou. Ta skutečná však na něj čeká tam nahoře, v obyčejném světě. I přesto, že mu život v podsvětí připadá jednodušší, nakonec by přece měl naslouchat svému srdci a nenechat se od své opravdové lásky odloučit. 

Nevěsta na útěku (1999) 

Tvůrci Pretty Woman přišli po této úspěšné romantické klasice s dalším snímkem. Stejné zůstalo i obsazení hlavních rolí – Julia Roberts a Richard Gere. Z příběhu Maggie se stane novinový hit, utekla totiž od oltáře rovnou třem ženichům.

S vydaným článkem však Maggie nesouhlasí a redakci zažaluje, takže autora článku, novináře Ike Grahama vyhodí. Ten se rozhodne do městečka jet, aby se o pravdě přesvědčil na vlastní oči a dozvěděl se něco od místních. Tam se mezitím chystá čtvrtá svatba. 

Moje tlustá řecká svatba (2002) 

V této romantické komedii sice nenajdeme žádná velká herecká jména jako v předchozích, byla však za skvělý scénář nominována na Oscara. Díky popularitě u diváků se v roce 2016 navíc dočkala pokračování, ve kterém se objevili i někteří herci z prvního dílu.  

Moje tlustá řecká svatba je příběhem mladé Řekyně žijící v Americe. Ta se zamiluje do Američana, který je navíc vegetarián. Budoucí nevěsta má tedy před sebou nelehký úkol. Musí svou tradiční řeckou rodinu přesvědčit o tom, že je pro ni právě on ten pravý. 

27 šatů (2008) 

Nesobecká a laskavá Jane (Catherine Heigl) už pomáhala na svatbě nejedné kamarádce. To zaujme novináře Kevina (James Marsden), který potřebuje napsat nějaký skvělý článek a příběh několikanásobné družičky Jane se mu zdá jako ideální materiál.  

Svatba samotné Jane je však v nedohlednu, protože je zamilovaná do svého šéfa. Ten na manželství nemá ani pomyšlení, dokud však nepotká Janinu mladší sestru Tess, kterou záhy požádá o ruku. Tess samozřejmě sestru poprosí, aby naplánovala i její svatbu. Najde i Jane konečně své štěstí, nebo si bude muset na toho pravého ještě počkat? 

Válka nevěst (2009) 

Tentokrát se v hlavních rolích objevují rovnou dvě nevěsty - Liv (Kate Hudson) a Emma (Anne Hathaway), nerozlučné kamarádky, které sní o svatbě na stejném místě a ve stejný měsíc. Na každou z nich vyjde jeden volný červnový termín, 6. a 27. června.

Manažerka Marion však data poplete a svatby tak vycházejí oběma na stejný den. Když obě odmítají ustoupit, začíná boj, který otřese velkým přátelstvím.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!