Nejnovější články » Hudební novinky

Na to nejlepší z dvaceti let své existence láká festival Rock na Valníku. Začíná v pátek

22.8.2019,

Už za pár hodin odstartuje ve Slaném festival Rock na Valníků, který letos oslaví dvě dekády své existence. Při této příležitosti vsadil na kapely, které měly během uplynulých ročníků u návštěvníků největší úspěch.

Třicet nejzásadnějších kapel historie festivalu v tradičním areálu letního kina Slaný. Na to láká dvacátý ročník Rocku na Valníků, který startuje v pátek 23. srpna a potrvá do nedělních brzkých hodin. Letos láká na Best of z let 1999 až 2019. Na své si přijdou fanoušci punku, ska i rock'n'rollu.

A kdo tedy patří mezi ty nejlepší kapely, které na festivalu kdy vystoupily? Do Slaného dorazí skutečné legendy svého žánrů. Chybět nebude Visací zámek, Krucipüsk ani Wohnout. Vystoupí i punkové stálice – kapely SPS, N.V.Ú. a E!E. Diváci samozřejmě nepřijdou ani o Totální nasazení, jehož frontman Sváťa Šváb je hlavním organizátorem akce.

Festival odstartuje v pátek ráno kníže pornofolku Záviš. Během dne pak kromě některých z výše zmiňovaných vystoupí i formace Kohout plaší smrt, Dilemma in Cinema, Prague Conspiracy, Sto zvířat a slánští Deratizáři. Sobotní program pak dolní Sex Deviants, Houba, The Fialky, Covers for Lovers či Doktor P.P.

Foto: Facebook.com